Top 5 -tapahtumat Tampereella 17.2.2021 alkaen. - Kulttuuri - Aamulehti

Poimi talteen viikon menovinkit: Suunnittelua ja sydämeenkäyviä kortteja

Nyt tutustutaan suloisiin postikortteihin, kierretään kivijalkakaupoissa ja opetellaan olemaan viisaita verkossa. Huomaa, että koronatilanne saattaa vaikuttaa eri tapahtumien järjestelyihin.

Vanhat postikortit kiehtovat kuva-aiheillaan.

16.2. 18:13

Aamulehti

1. Vältä digihuijaukset

Verkossa valppaus on valttia. Pirkan opiston etäluennolla neuvotaan, miten tunnistaa digihuijaukset ja pitää tietonsa turvassa. Luennolla kerrotaan myös, miten toimia, jos joutuu huijauksen uhriksi. Kuluttajaliiton projektikoordinaattori Jaana Savolainen opastaa huijausten tunnistamisessa ja välttämisessä.

Lisätietoa verkkoluennon seuraamisesta ja osallistumislinkki löytyvät Pirkan opiston verkkosivuilta. Ennakkoilmoittautumista suositellaan.

Pirkan opiston verkkoluento ke 17.2. kello 17.30-19.

2. Löydä läheltä

Nyt on aika syventyä paikalliseen designtarjontaan. Design on Tampere -suunnistuksen kartta on taas saatavilla. Design on Tampere -kartta kokoaa vuosittain Tampereen keskustan kiinnostavat kivijalkaliikkeet, galleriat ja ravintolat. Kartta ja suunnistuslipuke löytyvät mukana olevista kohteista.

Omatoimisesti kierrettävän reitin varrella voi halutessaan kerätä viidestä kohteesta puumerkin ja osallistua arvontaan. Lisätietoa löytyy @DesignOnTampere Facebook- ja Instagram-sivuilta.

Design on Tampere -suunnistus eri puolilla kaupunkia 28.2.2021 saakka.

3. Ihastu vanhaan

Pian hellitään korttien ystäviä. Postimuseon Parhain terveisin postikortti -näyttelyn postikortit on valittu 220 000 korttia kattavasta kokoelmasta 1800-luvun lopulta nykypäivään.

Näyttelyssä on katsottavissa myös kuusi postikortin historiasta kertovaa videota. Näyttelyä täydentää taideteos Viestivirta. Keväällä ja syksyllä näyttely on esillä eri puolella Suomea. Postikorttiyhdistys Apollon jäsenten kokoelmat ovat kuitenkin esillä vain Tampereella.

Parhain terveisin – postikortti 150 vuotta pe 19.2.–su 28.3. Tampereella Postimuseossa museokeskus Vapriikin toisessa kerroksessa.

4. Ihaile kakkuja

Kotoilun aikakaudella leivontaharrastus on noussut uuteen suosioon. Ideoita omaan luomistyöhön voi kerätä Ideaparkissa, sillä Tredu Kangasalan kondiittori-leipuri-opiskelijat leipovat nelisenkymmentä upeaa fantasiakakkua, jotka tulevat esilleIdeaparkin Keskusaukiolle perjantaina 19.2.

Yleisöllä on mahdollisuus äänestää suosikkiaan. Äänestäneiden kesken arvotaan lahjakortti Tredu Kangasalan konditoriamyymälään.

Fantasiakakkuja Ideaparkin Keskusaukiolla 19.2.–7.3.2021.

Lue lisää: Reijo Heinonen, 63, loihtii opiskelijoidensa kanssa uskomattomia leivosprojekteja Kangasalla – ”Pitää vain olla kärsivällinen ja tehdä lisää toistoja”

5. Lumoudu levyistä

Vaikka isoja levymessuja ei nyt juuri pidetä, Elon Levy Pop Up tarjoaa lohtua harrastajille ja heräteostosten tekijöille. Kauppakeskus Elon popup-tilassa syvennytään levyjen saloihin perjantaista lauantaihin. Tarjolla on kierto- ja uusia levyjä laidasta laitaan. Laareista löytyy järjestäjien mukaan niin vinyylejä kuin CD-levyjäkin. Ostopisteeseen voi tarjota omia turhia levyjään.

Levy Pop Up kauppakeskus Elossa Ylöjärvellä pe 19.2. kello 12–18 ja la 20.2. klo 10–15.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut