Donald Trump erosi näyttelijöiden ammattiliitosta, joka vastasi erokirjeeseen ainoastaan ”kiitos” - Kulttuuri - Aamulehti

Donald Trump erosi näyttelijöiden ammattiliitosta, joka vastasi erokirjeeseen ainoastaan ”kiitos”

Trump on esiintynyt muun muassa Yksin kotona -elokuvien toisessa osassa. Hänet tunnetaan myös tosi-tv-sarja Diilin juontajana.

5.2. 13:32

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump erosi torstaina yhdysvaltalaisia näyttelijöitä ja media-alan ammattilaisia edustavasta ammattiliitosta SAG-AFTRA:sta.

Trump on tehnyt cameo-rooleja ja muita esiintymisiä useissa elokuvissa ja tv-sarjoissa. SAG-AFTRA edustaa noin 160 000:ta näyttelijää, toimittajaa ja muuta media-alan ammattilaista, kertoo uutistoimisto Reuters.

Liiton oli ollut määrä päättää lähiaikoina, erottaisiko se mahdollisesti Trumpin liitosta.

Liitto kertoi uutistoimisto Reutersin mukaan viime kuussa ryhtyvänsä pohtimaan, pitäisikö Trumpille aiheutua seurauksia 6. tammikuuta tapahtuneesta mellakasta, jolloin Trumpin kannattajat tunkeutuivat Capitol-kukkulalle ja kongressitaloon. Mellakassa kuoli viisi ihmistä.

”Ketä kiinnostaa!” Trump kirjoitti liiton julkaisemassa kirjeessä, jossa hän ilmoitti erostaan vastalauseena liiton aikomuksille.

Kirjeessä Trump myös muun muassa väitti luoneensa ”tuhansia työpaikkoja” esimerkiksi ”Fake News CNN:lle”, yhdysvaltalaiselle kanavalle, jota vastaan Trump toistuvasti hyökkäsi valeuutissyytöksillä jo presidenttikautensa aikana.

Pieniä rooleja

Hän kirjoitti myös olevansa hyvin ylpeä useissa elokuvissa ja sarjoissa tekemästään työstä ja moitti, ettei liitto ole tehnyt hänen hyväkseen mitään.

”En halua enää tulla yhdistetyksi liittoonne.”

Liitto vastasi asiaan tiedotteessa ainoastaan thank you, kiitos.

Trumpilla on ollut pienet roolit muun muassa elokuvassa Yksin kotona 2 – Eksynyt New Yorkissa sekä tv-sarjassa Sinkkuelämää. Lisäksi hänet tunnetaan tosi-tv-sarjasta Diili sekä sarjasta Julkkis-Diili.

Yksin kotona -elokuvissa pääroolia esittänyt Macaulay Culkin oli tammikuussa julkisuudessa kannatettuaan Twitterissä ideaa, jonka mukaan Trump poistettaisiin sarjan toisesta osasta. Trump näytteli elokuvassa itseään lyhyessä kohtauksessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: