Opinto-ohjaajan tyly lausahdus sai Giannetta Portan hautaamaan haaveensa arvostetusta kuvataidelukiosta – Nyt hänen teoksensa ihastuttavat erittäin keskeisellä paikalla Tampereella

Kahdeksasluokkalaiselle Giannetta Portalle sanottiin, että kuvaamataitolukioon ei ole mitään mahdollisuuksia. Nyt 36-vuotias tamperelainen viimeistelee ensimmäisen lastenkirjan kuvitusta. Moni on myös törmännyt kuvittajan eläinhahmoihin Taysissa käydessään.

Giannetta Porta ihmettelee jokaisen kuvitustyön valmistuttua – oli se sitten postikortti tai Taysin seinämaalaukset – että miten tämä taas näin meni. Mitään työtä hän ei ota itsestäänselvyytenä, vaan on kiitollinen joka päivä, että saa tehdä mielestään ihan hullun ihania juttuja työkseen.

11.1.2021 19:24

Turkoosia keittiön lattiassa, tiikereitä lipastossa ja lintuja makuuhuoneessa. Ovet ja seinät ovat oikeastaan valtavan isoja piirtotauluja – ainakin siltä näyttää Giannetta ”Gigi” Portan kodissa Tampereen Viinikassa. Portan kuvitustyyli on leikkisä, värikäs ja perin eläväinen. Ei mikään ihme, sillä Portan päässä hänen kuvittamansa hahmot liikkuvat.

Kuka?

Giannetta ”Gigi” Porta

36-vuotias luovan alan yrittäjä ja kuvittaja.

Asuu Tampereella vaaleanpunaisessa puukerrostalossa.

Instagram: @olipahantaasgigi

Nettisivut: olipahantaas.fi

Perheeseen kuuluvat avomies Iivari, neljäsluokkalainen Ella, tokaluokkalainen Santtu ja mummokoira Lilla, joka on uskollinen työkaveri ja väliaikaliikuttaja

Alun perin kotoisin Järvenpäästä. Isä sardinialainen.

Tehnyt muun muassa viinimessujen osastoa, paljon tilaustöitä yksityisille, kangaskuoseja, printtejä, seinämaalauksia, hahmosuunnittelua ja ollut muun muassa vierailevana opettajana työväenopistossa.

Minisijainen

Porta on aiemminkin kuvittanut nuortenromaanin Ailitza eli Kävelevä maailma, (kirjoittaja Elina Koivunen, kustantamo Pääjalkainen 2018) ja Ilvekselle satupuuhakirjan.

Minisijainen on hänen ensimmäinen virallinen lastenkirjansa.

Ilmestyy toukokuussa 2021.

WSOY:n kustantama anarkistinen kuvakirja yhdistää Vuokko Hurmeen railakkaan tekstin ja Giannetta Portan suloiset ja humoristiset kuvat.

Kirja kertoo päiväkodin nurinkurisesta arjesta ja päivästä, jona miniskuukkelin kokoinen Kukka Pikkarainen saapuu sijaiseksi päiväkotiin.

Haastavasta koostaan huolimatta minisijainen hoitaa hommansa ja Pikkarainen kampeaa mustikat puuroon, vierittää hamahelmet värijärjestykseen ja supattaa nukkarissa korvaan parhaat jutut.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut