Tampere Filharmonia järjestää keväällä tuplakonsertteja - Kulttuuri - Aamulehti

Tampere Filharmonia palaa keväällä saman illan tuplakonsertteihin

Konserttien alkamisajat muuttuvat. Ensimmäinen konsertti on kello 18, toinen kello 20.

Ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali johtaa Tampere Filharmoniaa neljästi keväällä.

19.11.2020 12:32

Aamulehti

Tampere Filharmonian poikkeusolot jatkuvat kevätkaudella Tampere-talossa. Samalla orkesteri palaa syyskauden alun käytäntöön, jossa konserttiohjelma soitetaan samana iltana kahdesti. Konserttipäivä on jatkossa yleensä perjantai.

Ensimmäinen konsertti alkaa klo 18 ja toinen klo 20. Erona syksyyn on se, että molempiin konsertteihin myydään kertalippuja. Kausikortin hankkineiden osalta kevätkausi sujuu siten, että koko kauden 2020-21 kausikortti toimii keväällä pääsylippuna kello 20 alkaviin konsertteihin ja vain kevääksi hankittu kausikortti toimii pääsylippuna kello 18 alkaviin konsertteihin.

Tampere-talon Ison ja Pienen salin paikat ovat keväälläkin numeroimattomia. Yleisörajoitusten voimassaoloaikana Ison salin yleisökapasiteetti on noin 800 henkeä ja Pienen salin noin 200. Teokset tutuiksi -tilaisuuksia ja Lapsiparkkeja ei järjestetä keväällä 2021.

Tampere Filharmonia muistaa kevätkaudellaan erityisesti Jouni Kaipaista, 100 vuotta täyttävää Astor Piazzollaa, 100 vuotta sitten kuollutta Camille Saint-Saënsia ja 50 vuotta sitten kuollutta Igor Stravinskya.

Ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali johtaa keväällä yhteensä neljä konserttia. Kevään vierailevia kapellimestareita ovat muun muassa Joshua Weilerstein, Joana Carneiro, Ariana Matiakh, Carlos Kalmar ja Tampere Filharmonian entinen ylikapellimestari John Storgårds.

Solisteja ovat muiden muassa pianisti Marianna Shirinyan, kantelemuusikko Eva Alkula, viulistit Guy Braunstein ja Nemanja Radulović, huilisti Adam Walker ja klarinetisti Sabine Meyer.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos