Tampereella musiikkiopintonsa aloittanut Dalia Stasevska valittiin Britanniassa vuoden kapellimestariksi - Kulttuuri - Aamulehti

Tampereella musiikkiopintonsa aloittanut Dalia Stasevska valittiin Britanniassa vuoden kapellimestariksi

Kuninkaallinen filharmoninen seura jakoi vuosittaiset palkintonsa keskiviikkona Lontoossa.

Tampereella musiikkiopintonsa aloittanut Dalia Stasevska on viime vuosina luonut nopeasti etenevää kapellimestariuraa Suomessa ja maailmalla.

18.11.2020 22:24

Aamulehti

Suomalainen kapellimestari Dalia Stasevska on saanut Britannian Kuninkaallisen filharmonisen seuran Royal Philharmonic Societyn Vuoden kapellimestari -palkinnon.

Stasevskan saama tunnustus myönnettiin poikkeuksellisen laadukkaasta ja laaja-alaisesta kapellimestarityöskentelystä Britanniassa. Stasevska johti tänä vuonna muun muassa BBC:n Proms-festivaalin päätöskonsertin ja BBC:n sinfoniaorkesterin 90-vuotisjuhlakonsertin. Stasevska on toiminut BBC:n sinfoniaorkesterin päävierailijana vuodesta 2019 lähtien.

Stasevskan kanssa vuoden kapellimestarin tittelistä kilpailivat kolmen pääehdokkaan joukkoon valitut Jonathon Heyward ja Martyn Brabbins.

Vuonna 1984 syntynyt Dalia Stasevska aloitti musiikkiopintonsa Tampereen konservatoriossa ja opiskeli myöhemmin orkesterinjohtoa Tukholman musiikkikorkeakoulussa ja Sibelius-Akatemiassa. Hän aloittaa ensi vuonna Sinfonia Lahden ylikapellimestarina.

Kuninkaallisen filharmonisen seuran kapellimestaripalkinnon ovat suomalaisista aikaisemmin saaneet Esa-Pekka Salonen, Osmo Vänskä ja Sakari Oramo.

Kuninkaallisen filharmonisen seuran palkintoja on myönnetty vuodesta 1990 lähtien. Kaikkiaan palkinto jaettiin tänä vuonna 11 kategoriassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut