Viikon viisi menovinkkiä Tampereen seudulle - Kulttuuri - Aamulehti

Pimeät illat kutsuvat tarinoiden ja kirjojen pariin

Lähipäivät ovat Tampereella kirjallisuuden juhlaa. Kirjatapahtumien lisäksi valmistaudutaan jo joulun tuloon.

Kirjailija Kjell Westö on yksi ensi viikolla alkavan Tampereen Kirjaviikon pääesiintyjistä. Hän jakaa Tulenkantaja-palkinnon ja esiintyy maksullisessa Sanat&Sävelet -konsertissa.

18.11.2020 7:00

Aamulehti

1. Tarinoiden viikko Pispalassa

Tahmelan Huvilalla vietetään Tarinoiden viikkoa musiikin, tanssin ja tarinoinnin parissa. Lauantaina kello 17.30 paikalle saapuu kirjailija Jukka Lyytinen. Häneltä on juuri ilmestynyt tuore elämäkerta Pispalan suuresta runoilijasta, Lauri Viidasta.

Tarinoiden viikko Tahmelan Huvilassa 16.-22.11.

2. Finlaysonin ateljee-elämää

Millaista oli Finlayson Oy:n Tampereen tehtaan ateljeessa 1960–1980-luvuilla? Aiheesta luennoi tekstiilialan professori Heidi Pietarinen. Luennolle on vapaa pääsy, mutta rajoitettu osallistujamäärä. Ennen luentoa on opastettu kierros.

Professori Heidi Pietarinen Vapriikissa 18.11. klo 18.00

3. Tallipihalle saapuu joulu

Tallipiha avaa lauantaina joulukautensa. Vilho-aasi ja Lassi-poni vierailevat ulkotarhassa 23. joulukuuta asti. Paikalla on joulutori, jossa kädentaitajat myyvät tuotteitaan. Sunnuntaisin on hevosajelua. Vanhan tallin tiloissa avaa ovensa joulukauppa.

Tallipihan joulu 21.11.–21.12. Puodit avoinna kello 10–19.

4. Kirjailijat kirjallisuudesta Metsossa

Taide ja kirjallisuus uudistavat ajattelua, mutta kuka määrittelee, mikä on taidetta? Saako blogitekstejä ja äänikirjoja sanoa kirjallisuudeksi? Aiheesta Tampereen yliopiston toimittajaopiskelijoiden kanssa Metsossa keskustelevat kirjailijat Sirpa Kähkönen ja Jarkko Tontti.

Metso TALK: Taiteen sääntöjen mukaan 18.11. klo 18.00

5. Kirjaviikkoa koko ensi viikko

Maanantaina alkaa Tampereen Kirjaviikko. Ohjelma on runsas heti maanantaista lähtien. Aula-klubeja pääsee seuraamaan myös Aamulehden live-lähetyksissä. Viikko huipentuu Tulenkantaja-palkinnon jakamiseen. Mukana kirjallisuuden kääntämisen asiantuntijoita, Tulenkantaja-ehdokkaat sekä ylituomari Kjell Westö.

Tampereen Kirjaviikko 23.-29.11. Tampere-talossa

Tamperelainen esikoiskirjailija Inga Magga on kirjoittanut yhden Tulenkantaja-ehdokaskirjoista.

Lue lisää: Kirjailija Miki Liukkonen ylistää seuraavaa kirjaansa harvinaisen itsevarmana – katuu syvästi Helsinkiin muuttamista: ”Kamala paikka, en suosittele kenellekään”

Oikaisu: 18.11.2020 klo 11.55: Korjattu kuvatekstissä ollut virhe: Kjell Westön konsertti on sunnuntaina, ei samana päivänä kuin Tulenkantaja-palkinnon jakotilaisuus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut