Miten hyvin yökylässä nukuttaa, Maria Veitola? - Kulttuuri - Aamulehti

Miten hyvin yökylässä nukuttaa, Maria Veitola? Suosikkiohjelman viidennellä kaudella Sofi Oksanen avaa vihdoin kotinsa ovet – ”Nyt hän viimein suostui”

Maria Veitola yökyläilee Linda Lampeniuksen ja tämän perheen kotona Tukholman Brommassa

3.10.2019 7:00

Yökylässä Maria Veitola -ohjelman viides kausi alkaa tänä iltana Linda Lampeniuksen kotoa Tukholmasta. Perheensä kanssa Tukholman vauraimmalla asuinalueella Brommassa asuva Lampenius kertoo Maria Veitolalle elämästään Amerikassa ja Playboy-kartanossa sekä paljastaa syömishäiriönsä syyt.

Lampeniuksen lisäksi Veitola vierailee tällä kaudella kirjailija Sofi Oksasen, räppäri Pyhimyksen, taitelija Miina Äkkijyrkän, tubettaja Tuure Boeliuksen, muusikko Remu Aaltosen, näyttelijä-juontaja Mikko Leppilammen, ravintoloitsija ja keittokirjaiija Sikke Sumarin, paralympiavoittajan, ratakelaaja Leo-Pekka Tähden ja juontaja Anne Kukkohovin luona.

Ohjelman ensimmäiselle kaudelle oli vaikeampaa saada suostuteltua ihmisiä mukaan. Nyt sana on kiirinyt.

– Esimerkiksi kirjailija Sofi Oksasta on pyydetty mukaan liki jokainen kausi. Nyt hän viimein suostui, Veitola kertoo.

Veitola uskoo, että Venla-palkitun ohjelman suosiota selittää se, että ihmiset saavat näkyä sellaisena kuin he oikeasti ovat – ja omilla ehdoillaan.

– Emme käsittele puheenaiheita, joita isäntämme ja emäntämme eivät halua kertoa. On hurjaa ja jännittävää olla esillä inhimillisenä ihmisenä. Se vaatii henkisiä voimavaroja, mutta on kuitenkin palkitsevaa. Paras lopputulos syntyy siitä, kun uskaltaa luottaa ja avata elämänsä.

Ovikellon soittaminen on aina yhtä jännittävää.

– Se on aluksi aina ihmeellistä tapailua, Veitola sanoo.

Miten hyvin yökylässä nukuttaa? Veitolan mukaan ei kauhean hyvin.

– Kyllä mä vedän vähän melatoniinia tai kuuntelen podcasteja.

– Mutta viimeistään siinä vaiheessa, kun tulen aamupalapöytään ryttyisessä pyjamassa, ihmiset rentoutuvat. On lähentävä kokemus, kun molemmat uskaltavat päästää irti omista rooleistaan.

Yökylässä Maria Veitola MTV3 klo 21.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: