Tampereelle avautuu uusi taidegalleria Muuntotila Hiedanrantaan - Kulttuuri - Aamulehti

Hiedanrannassa avautuu uusi taidegalleria – Lauantain avajaisnäyttelyssä on luvassa ”iloa ja glitteriä tähän poliittisesti sysimustaan ilmapiiriin”

Muuntotilan ensimmäisessä näyttelyssä on esillä Dino Vapaavuoren drag queen -muotokuvia.

Tampereen uusin galleria avautuu Lielahden kartanon alakertaan.

24.9.2019 8:55

Aamulehti

Tampereella avautuu lauantaina uusi taidegalleria, Galleria Muuntotila. Muuntotila keskittyy nykytaiteen näyttelyihin Lielahden kartanolla Hiedanrannassa.

Galleriaa pyörittävät yhteistyössä Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut ja Rajataide ry. Muuntotilan virallisia avajaisia vietetään 28.9. Tampere-päivänä Dino Vapaavuoren Werk Room -taidenäyttelyssä.

Näyttelytiloina on kaksi huonetta Lielahden kartanon alakerrassa. Toisessa huoneessa on myös Janne Rahkilan työpöytä.

– Olen samalla gallerian valvoja. Huoneet ovat kivan kokoiset ja avoinna tiistaista perjantaihin kahvilan aukioloaikoina aamukymmenestä neljään. Lauantaisin galleria aukeaa kello 11.

Dino Vapaavuoren Yvie.

Muuntotilan näyttelyt vaihtuvat kuukausittain. Näyttelyiden kuratoimisesta ja taiteilijoiden valinnasta vastaa Rajataide ry.

Rajataiteen Hämeenpuiston galleria jatkaa toimintaansa normaaliin tapaan.

Taiteilijalle ei tule kuluja

Galleria Muuntotila tuo oman lisänsä Hiedanrannan tapahtumiin ja kulttuuritarjontaan.

– Avajaiset tulevat niin nopeasti, että meillä ei ole vielä sinällään olemassa näyttelyiden linjaa. Yritämme valita näyttelyt samalta arvopohjalta kuin Hiedanrannassa muutenkin: ekologisuus, yhteisöllisyys ja tasa-arvo tulevat näkymään myös gallerian linjassa, kertoo Rahkila.

Galleria on kaikille avoin, eikä tiloihin ole pääsymaksua. Näyttely Muuntotilassa on taiteilijalle maksuton.

Dino Vapaavuori on tamperelainen taiteilija. Hänen taiteensa lähtee usein liikkeelle sosiaalisesta mediasta ja popkulttuurillisista ilmiöistä.

Muuntotilan näyttelyn maalaukset ovat drag queen -muotokuvia. Vapaavuoren mielestä drag tuo ”iloa, neonvärejä ja glitteriä tähän poliittisesti sysimustaan ilmapiiriin".

Galleria Muuntotilan avajaisissa esiintyy drag queen Cake Bush. Kaupungin tiedote kuvaa Cake Bushia ”vaihdokkaaksi, sukupuolianarkistiksi ja osa-aikaprinssiksi”.

Galleria Muuntotila avautuu 28.9. klo 11. Avajaisohjelma alkaa klo 15.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: