Vuoden museon tittelistä kisaavat Amos Rex, Lönnströmin taidemuseo ja Satakunnan museo – Museopäivät tuo Tampereelle 350 alan asiantuntijaa - Kulttuuri - Aamulehti

Vuoden museon tittelistä kisaavat Amos Rex, Lönnströmin taidemuseo ja Satakunnan museo – Museopäivät tuo Tampereelle 350 alan asiantuntijaa

Tampereella vietetään keskiviikosta perjantaihin valtakunnallisia museopäiviä. Tänä vuonna teemana on ilmastonmuutos ja museoiden rooli muuttuvassa maailmassa.

Valtakunnallisilla museopäivillä Tampereella selviää torstaina vuoden museo. Ehdolla ovat Amos Rex (kuvassa), Lönnströmin museo ja Satakunnan museo. Museopäivien tämän vuoden teema käsittelee ilmastonmuutosta ja muuttuvaa maailmaa.

15.5.2019 20:50 | Päivitetty 16.5.2019 11:39

Museopäiville kokoontuu jopa 350 alan asiantuntijaa ja vaikuttajaa. Ohjelma huipentuu torstai-iltana Museopalkintogaalaan. Tilaisuudessa palkitaan Vuoden museo sekä jaetaan Vuoden museoviestintäteko-palkinto, Vuoden erikoispalkinto ja Museokortin erikoispalkinto.

Vuoden museon tittelistä kisaavat Helsingin Amos Rex, Lönnströmin taidemuseo Raumalta ja Satakunnan museo Porista.

Keskiviikon avajaisnumerossa konkarinäyttelijät Seela Sella ja Esko Roine lukevat merkityksellisiä kirjeitä. Ohjelmassa on myös muun muassa kirjailija ja teatteriohjaaja Juha Hurmeen esitys, jossa hän tarkastelee aikaa fysiikan, evoluution, ihmiskunnan ja yksilön näkökulmasta.

Torstaina kansainvälinen keynote-puhuja Henry McGhie puhuu museoiden roolista kestävässä kehityksessä ja ilmastonmuutoksen torjunnassa. Isobritannialainen McGhie toimii museoiden kestävän kehityksen konsulttina.

Torstaina ilmastokeskusteluun osallistuu myös tutkija Ville Lähde, joka esittelee tutkimustietoa ympäristökysymyksistä. Tilaisuudet järjestetään Tampere-talossa.

Juttua tarkennettu 16.5. klo 11.38: Otsikkoon ja tekstiin korjattu, että museopäiville kokoontuu 350 alan asiantuntijaa, eli lähes 300.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos