Alaikäiset jäävät ensi vuonna Blockfest-porttien ulkopuolella - Kulttuuri - Aamulehti

Alaikäiset jäävät ensi vuonna Blockfest-porttien ulkopuolelle – ”En oikein jaksa olla kenenkään vanhempi, me olemme musiikkifestivaali”

Blockfest on tänään kertonut ensimmäisistä artistikiinnityksistään ensi vuoden kaupunkifestivaalille, joka järjestetään 21.–22. elokuuta 2020 Ratinan stadionilla sekä stadionia ympäröivällä Ratinanniemen alueella.

Blockfest kaupunkifestivaalin ikäraja on ensi kesänä 18 vuotta.

9.12.2019 11:17 | Päivitetty 9.12.2019 13:00

Maanantaina julkistamiensa artistikiinnitysten lisäksi Blockfest kertoi, että ensi kesänä festivaalin ikäraja on 18 vuotta. Festivaalin kävijöistä noin 11 prosenttia on ollut aikaisempina vuosina alaikäisiä.

Blockfestin järjestäjä Kalle Kallonen kertoo, että ikärajamuutosta on mietitty kolmen vuoden ajan ja nyt se päätettiin toteuttaa.

Kallosen mukaan ikärajamuutoksen taustalla on asiakaspalaute sekä festivaalikokemuksen kehittäminen.

–Muutoksen myötä voimme poistaa myös anniskelualueet. Tämä vaikuttaa esimerkiksi liikkumiseen, kun anniskelualueelle eikä sieltä pois tarvitse jonottaa.

”Me olemme musiikkifestivaali”

Kallosen mukaan negatiivisena asiana muutoksen taustalta löytyy alaikäisten alkoholinkäyttö.

–Emme halua ottaa vastuuta alaikäisten juopotteluista sun muista. Vaikka kaikki alaikäiset eivät alkoholia joisikaan, haluamme muutoksella saada poistettua tämän lieveilmiön ainakin meidän festivaalilta, vaikka se ei koko maailmasta poistuisikaan.

Kallonen toivoo, että tämän myötä myös kohtuuttoman yhteydenotot päättyvät.

–En halua vastaanottaa puhelua, jossa vanhempi soittaa, että hänen lapsellaan on ollut festareilla veljensä passi ja hän on juonut kännit, joka on sitten meidän vikamme. En oikein jaksa olla kenenkään vanhempi, me olemme musiikkifestivaali, Kallonen sanoo.

Asialliset käyttäytyvät nuoret suurimpia häviäjiä

Ikärajamuutoksen suurimmat häviäjät ovat sellaiset alaikäiset kävijät, jotka ovat tulleet paikalle nimen omaan musiikin takia.

– He tämän järjestelyn suurimmat häviäjät. Mutta kun he täyttävät 18, he pääsevät paljon mukavampaan festariin, Kallonen lupaa.

Tällä Kallonen tarkoittaa sitä, että festarialueeseen panostetaan ensi vuonna enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Mitä muutokset ovat, ei Kallonen paljasta.

–Tämä selviää festarikävijöille paikan päällä.

Kallonen kertoo, että ikärajamuutoksen taustalla ei ole Tampereen kaupunki tai poliisi. Hänen mukaansa molemmat tahot ovat kuitenkin asiasta tietoisia sekä suhtautuneet siihen positiivisesti.

Ensimmäiset artistikiinnitykset

Blockfesteillä ensi kesänä esiintyy esimerkiksi Denzel Curry, Playboi Carti, Danileigh sekä Saweetie. Kotimaisista artisteista Ratinassa esiintyvät muun muassa Kube, Lauri Haav, Melo, Sexmane, GoodJobLarry (ft. Tippa, NCO, Musta Hanhi, Fetti, Le Fvbelos, Pajafella & Slushher), Juno, Gettomasa ja Etta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut