Tampere Kuplii -tapahtuman cosplay-hahmokisan voitti Pennywise - Kulttuuri - Aamulehti

Tämän vuoden cosplay-kisan voittajan äänisaalis on murskaava: 70 prosenttia äänistä sai karmea ja upea Pennywise

Karmeaksi ja kauniiksi kutsuttu Pennywise vei ykkössijan tämän vuoden cosplay-kisassa. Kakkossijalle nousivat Jessie ja James ja kolmanneksi Catwoman.­

29.3.2018 14:35

Yli 3 300 äänestäjää, seitsemän hahmokokonaisuutta ja silti selkeä murskavoitto. Tampere kuplii -sarjakuvafestarin cosplay-kilpailu ratkesi selvällä äänivyöryllä. Kaikkein eniten ääniä kisassa keräsi Pennywise-hahmo. Karmeaksi ja hirvittäväksi kuvailtu hahmo keräsi yli 2 300 ääntä.

Äänestäjät kiittelivät Pennywisen kokonaisuutta alkuperäisen hahmon näköiseksi, hallituksi kokonaisuudeksi, jonka yksityiskohdat ja maskeeraus kertovat taidosta ja vaivannäöstä.

Esimerkiksi näin kommentoi yksi äänestäjistä hahmoa ja pukukokonaisuutta: "Arvostan yksityiskohtaista ja todella hahmorealistista toteutusta. Päästä varpaisiin täydellinen tuotos! Ylitti reilusti odotukseni suomalaiselta kyseisen lajin taitajalta – Sydän oikein suli!"

Henna Hyttinen voitti kisan ylivoimaisesti hahmollaan Pennywise.­

Pennywise on tullut tunnetuksi alun perin kauhukirjailija Stephen Kingin romaanista Se.

Ensi kerran romaanista tehtiin minisarja vuonna 1990. Cosplay-kisan voittajan esikuva on silti silmin nähden Bill Skarsgårdin tulkinta klovnista. Skarsgård näytteli Pennywisen hahmoa vuoden 2017 elokuvassa Se.

Tässä alkuperäinen Pennywise Andrés Muschiettin ohjaama kauhutrilleristä Se vuodelta 2017. Pennywise on Bill Skarsgård.­

Asukokonaisuuden takana on Henna Hyttinen. Hän on cosplayn innokas harrastaja ja luonut aiemminkin useita hahmoja. Cosplay-kisassa Hyttinen sai nyt ensimmäistä kertaa kultasijan.

Pennywisen puku syntyi Hyttiseltä kuukaudessa.

–Cossasin Pennywise-hahmoa ensimmäistä kertaa Desucon Frostbite 2018 tapahtumassa. Ennen joulua 2017 kavereiden kesken vitsailtiin asiasta, että tekisin kyseisen hahmon. Kuukauden päästä löysin itseni kaavoittamassa pukua, sen jälkeen ei ollut takaisin paluuta. Tykästyin hahmoon ja sen pukuun. Halusin päästä kokeilemaan kykyjäni myös maskeerauksen kanssa, Hyttinen kertoo.

Kakkossijalle kaksikko

Kisan kakkossijalle äänestettiin Pokemon-kaksikko, Wilma Ikäheimosen ja Elizavetan Jessie ja James -duo. He saivat lähes 400 ääntä. Heidän asujaan kiiteltiin etenkin nostalgian herättämisestä.

Wilma Ikäheimonen ja Elizaveta ovat Pokemonin Jessie ja James. He voittivat kisan hopeasijan.­

Kolmanneksi kisassa ylsi Mamie Catwoman, Hän sai kiitosta kissanaisen hahmon tyylitellystä kokonaisuudesta. Hahmo keräsi lähes 200 ääntä.

Mamie Catwoman / New 52 Catwoman sai kolmannen sijan.­

Leffalippuja viidelle, tässä voittajat

Kaikkien äänestäneiden kesken on arvottu viisi kahden leffalipun pakettia. Voittajat ovat Maiju Juntunen, Touko Pajala, Antti Sirén, Minna Haikala-Seppänen ja Minna Munter.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?