Paljon keskustelua herättänyt Hirvitalo on nykytaiteen keskus keskellä Tampereen Tahmelaa – Kävimme katsomassa mitä talossa tehdään ja millaista siellä on

Hirvikatu 10:ssa sijaitseva Hirvitalo on Pispalan nykytaiteen keskus ja kylätalo. Talon tulevaisuus on jatkuvasti epävarma. Viimeksi Hirvitalon kohtalo nousi esiin, kun kaupungin kiinteistöomaisuuden myyntiä käsiteltiin. Kävimme katsomassa, millaista omaehtoisen kulttuurin keskuksessa on. ”Meidät halutaan nähdä monesti poliittisempina kuin oikeasti olemme.”

Hirvitalo on nykytaiteen galleria, kylätalo, keikkapaikka ja työpaja. Sitä pyörittää Pispalan kulttuuriyhdistys, jonka puheenjohtaja on Sami Maalas ja rahastonhoitaja Valpuri Talvitie. Alisa Volkova (oik.) pitää talossa tämänhetkistä näyttelyä.

24.6.2019 21:04 | Päivitetty 25.6.2019 7:53

Pispalan Hirvitalon lattia on joka huoneessa eri materiaalia. Eteisessä on muovimatto, olohuoneessa lautalattia. Kellarin lattia on betonia.

– Olemme purkaneet uunit ja rakentaneet ne uudestaan. Kun tulimme tänne, kaikki vessanpöntöt olivat haljenneet ja putket olivat hajonneet pakkasessa, kertoo Pispalan kulttuuriyhdistyksen rahastonhoitaja Valpuri Talvitie.

Mikä?

Hirvitalo

Hirvitalo on Tahmelassa sijaitseva, kaupungin omistama talo.

Talossa toimii tällä hetkellä Pispalan nykytaiteen keskus.

Toimintaa pyörittää Pispalan kulttuuriyhdistys, joka järjestää talossa myös paljon muuta ohjelmaa näyttelyiden lisäksi.

Toiminta perustuu avoimuuteen ja vapaaehtoisuuteen.

Kulttuurikäytössä talo on ollut vuodesta 2006.

Se on rakennettu 1920-luvulla, ja siellä on asuttu kaikissa kolmessa kerroksessa.

Osoite on Hirvikatu 10.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut