Kangasalan kesäteatteriin etsitään nyt uutta toimijaa - Kulttuuri - Aamulehti

Kangasalan kesäteatteriin etsitään uutta toimijaa – Yli 20 vuotta paikkakunnalla toimineen teatterin lopetettua kaupunki miettii nyt, mikä on tulevien kesien kohtalo

Kun vuosia Kangasalan kesäteatterin lavalle näytelmiä tehnyt Ramppi-teatteri lopetti, Kangasalan kaupunki aloitti alueelle uuden toiminnan etsinnän. Tulevaisuuden kesäteatteritekijältä kaupunki toivoo monipuolista ja tasokasta ohjelmaa.

Kangasalan kesäteatteriin etsitään uutta toimijaa. Teatterialue koostuu katetusta katsomosta ja kiinteistä lavarakennelmista.

14.11.2019 9:49

Aamulehti

Automuseo Mobilian lähellä sijaitsevalle Kangasalan kesäteatterialueelle etsitään uutta toimijaa.

Kangasalan kaupungin vapaa-aikatoimenjohtaja Marke Vornasen mukaan toiveissa olisi löytää alueelle kokenut teatterialan toimija.

– Toivomme kesäteatteriin kokenutta tekijää, jolla olisi toimintaan ammattimainen ote. Tulevan ohjelmiston toivomme olevan tasokasta, kiinnostavaa, monipuolista ja eri-ikäryhmille sopivaa.

Längelmäveden rannalla sijaitseva kesäteatterialue koostuu katetusta katsomosta ja kiinteistä lavarakennelmista.

Marraskuun lopulla Kangasalan kaupunki järjestää alueen kesäteatteritoiminnasta vielä kaikille avoimen info- ja keskustelutilaisuuden. Tarkoituksena on, että eri teatteritoimijat voisivat esitellä siellä toimintaansa ja ohjelmistoaan.

– Haluamme kartoittaa, millaisia esityksiä meidän olisi mahdollista saada. Myös siitä, mikä on tulevien kesien tilanne on ollut ilmassa jonkin verran epävarmuutta.

Paikallisuus ei valinnassa edellytyksenä

Kesäteatterilla on Kangasalla pitkät perinteet. Mobilia-museon kupeessa kesäteatteriesityksiä on esitetty yleisölle Vornasen mukaan ainakin parikymmentä vuotta.

Viime vuosina Kangasalan kesäteatterialueella tuotantoaan on esittänyt kolme kangasalalaista harrastajateatteria: Ramppi-teatteri, Pikkuteatteri ja Teatteri Tuulia.

Uuden teatteritoimijan etsinnän Kangasalan kaupunki päätti aloittaa, kun vuonna 1995 toimintansa aloittanut Ramppi-teatteri lopetti. Viimeisen kerran Ramppi-teatterin esityksiä nähtiin Kangasalan kesäteatterissa kesäkaudella 2018.

– Sen vuoksi olemme nyt vähän uuden tilanteen edessä, Vornanen toteaa.

Vornanen uskoo, että hyviä uusia kesäteatterialueen toimijaehdokkaita löytyy paikallisista teattereista.

– Kangasalalaisuus ei kuitenkaan ole vaatimus. Menemme ohjelma edellä.

Viime kesänä Kangasalan kesäteatterissa nähtiin lasten ja nuorten teatteri Pikkuteatterin esityksiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: