Tampere näkyy Uusi päivä -sarjassa yhä enemmän

Uuden päivän tuotanto muutti syksyllä Tohloppiin uuteen kuvaushalliin.

19.2.2016 12:58

Pum. Räjähdykseen ja liekkimereen päättyi joulukuussa Ylen Uuden päivän syyskausi ja samalla yksi ajanjakso.

Dramaattinen räjähdys vahingoitti monia kuvitteellisessa Virtauksen kaupungissa sijainneen Voimalan aukion rakennuksia. Samalla se tarjosi mainion tavan selittää ne muutokset, jotka katsoja näkee maanantaina alkavissa uusissa jaksoissa. Areenassa uudet jaksot ovat katsottavana jo perjantaina.

Muutokset johtuvat siitä, että Uuden päivän tuotanto muutti viime syksynä uuteen kuvauspaikkaan. Studio Tampereen Rantatiellä on tyhjennetty ja rekkalasteittain tavaraa on kuljetettu Tampereen Tohloppiin uuteen kuvaushalliin.

Pieniä muutoksia

Muuton yhteydessä lavasteet on rakennettu ja suunniteltu uudestaan. Sarja saa uusia tapahtumapaikkoja, mutta myös vanhat on rakennettu uudestaan. Kun kerran alusta alkaen on saatu tehdä, kaikesta on koetettu tehdä mahdollisimman käytännöllistä.

Muutokset Virtauksen maisemassa eivät ole järisyttäviä, mutta Uuden päivän tuottaja Samu Reijonen ei usko hetkeäkään, että ne jäisivät tarkkasilmäisiltä faneilta huomaamatta. Esimerkiksi Ainon kahvila on hieman eri paikassa kuin ennen, ja Tero Kuuslan ( Lari Halme ) yritys on saanut uudet tilat.

Videolta pääset katsomaan, miltä Uuden päivän lavasteissa näyttää nyt ja mitä tuottaja Reijonen kertoo sarjan muutoksista.

Tampere mukaan

Uudessa päivässä on alusta asti vilahdellut tamperelaisille tuttuja maisemia. Uusissa jaksoissa ollaan Tampereella ihan virallisestikin, sillä sarja saa Tampereesta uuden tapahtumapaikan. Krista Kortelainen ( Thelma Siberg ) ja Tomi Karhu ( Antti Väre ) muuttavat Virtauksesta Tampereelle opiskelemaan. Tomi elokuvaohjaajaksi, Krista kauppatieteitä.

Tampereella seurataan opiskelijoiden elämää kimppakämpässä, jossa Kristan ja Tomin lisäksi asuvat sarjan kaksi uutta hahmoa, psykologian opiskelija Sonja ( Hennariikka Laaksola ) ja poliisikoululainen Reino ( Aku Sipola ).

- Näytämme komedian kautta, mitä tapahtuu, kun pikkukaupungin nuoret lähtevät isoon kaupunkiin opiskelemaan, Reijonen sanoo.

Tutuksi tulee myös Turpiini-baari, nuorten toinen olohuone. Tamperelaisille Turpiini tuo mieleen Klubin, Cafe Europan ja Doriksen sekoituksen.

Tarkkasilmäiset ovat ehkä myös huomanneet Turpiini-valomainoksen keskikosken voimalaitoksen seinässä Tammerkosken rannassa. Voimalaitoksella kuvataan sarjan ulkokuvat, joita varten kesällä paikalle rakennetaan myös pieni terassi. Oikeaa ravintolaa rakennukseen ei ole tulossa.

Tyyli on löytynyt

Kimppakämpästä ja kantakuppilasta tulee väkisinkin mieleen 1990-luvun suosikkisarja Frendit. Reijosen mielestä saa tullakin.

- Uuden päivän huumorikin lähtee Frendit -linjoille.

Uusi päivä on tyylilajiltaan komediallinen draama, joka sopii koko perheelle. Tyylilaji on omalla tavallaan hieman vaikea, sillä Reijosen mukaan ei ole aina ollut niin helppoa tasapainoilla koko perheen sarjan ja jännittävän ja koukuttavan sisällön välillä.

Tyylilajia on kuitenkin harjoiteltu nyt viisi vuotta, ja sarjan oma ääni alkaa olla valmis.

- Jos sarjan huumori oli ennen vähän lapsellista, nyt on kasvettu, Reijonen vertaa.

Sarja aikuistuu

Uusi päivä on löytänyt yleisönsä varsinkin nuorista tytöistä, kaupungeissa asuvista hiljaisista heppatytöistä. Kun sarja alkoi, keskiössä olivat Virtauksen lukion oppilaat, sarjan suosituin hahmo Vilma ( Rosa Hautala ) etunenässä. Nyt esimerkiksi Vilma on jo äiti ja osa nuorista taas muuttaa opiskelemaan ja samalla pois kotoa.

Sarja aikuistuu samalla kun sen fanitkin ovat kasvaneet. Reijosen mukaan aikuistuminen näkyy muun muassa siinä, että karkkimaisuus ja ylipirteys ovat mennyttä aikaa, ja sarja lähtee nyt realistisempaan suuntaan.

- Uusi päivä on edelleen koko perheen sarja, mutta hieman aikuisemmalla asenteella, Reijonen kuvailee.

Uusi päivä, TV2 ma 22.2. klo 20

Sarja

Ylen päivittäissarja Uusi päivä alkoi lokakuussa 2010. Uuden kauden ensimmäinen jakso on sarjan 529:s.

Sarjaa esitetään kolmena päivänä viikossa: maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin TV2:lla klo 20. Tulevan viikon jaksot tulevat katsottaviksi Areenaan jo perjantaina.

Uusissa jaksoissa on kulunut puoli vuotta Virtauksen räjähdyksestä. Jani (Valtteri Lehtinen) ja Vilma (Rosa Hautala) miettivät uudelleen avioitumista, Tuija (Fanni Suomi) yrittää toipua Jimin (Arttu Soilumo) kuolemasta ja Voimalan tulipalossa loukkaantunut Marika (Helena Rängman) pääsee sairaalasta kotiin.

Myös sarjan tunnusmusiikki on uudistunut. Sen esittää muun muassa UMK:sta tuttu Mikko Pohjola.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut