Taidekilpailu Nuolialan koululle Pirkkalassa - Kulttuuri - Aamulehti

Taidekilpailu etsii teosta Nuolialan koululle Pirkkalassa – onko se muraali, veistos vai joku muu?

Nyt valitaan taideteos Nuolialan koululle Pirkkalaan.

4.1.2019 17:16

Pirkkalan kunta kutsuu pirkanmaalaisia kuvataiteilijoita tai taiteen kentällä työskenteleviä ottamaan osaa Pirkkalan kunnan Nuolialan koulun yleiseen taidekilpailuun.

Kunta rakennuttaa parhaillaan Nuolialan koulun laajennusosaa. Yhtenäiskoulu aloittaa toimintansa elokuussa. Lisäksi koulurakennuksessa on kirjasto ja nuorisotilat. Iltaisin ja viikonloppuisin koululla järjestetään laajaa harrastustoimintaa.

Kilpailutehtävä

Kilpailun tarkoituksena on löytää teos tai moniosainen teoskokonaisuus, joka on pysyvä ja paikkasidonnainen teos Nuolialan koulussa.

Teoksen halutaan vahvistavan koulurakennuksen identiteettiä oppimis- ja kohtaamispaikkana sekä tuovan iloa ja uusia näkökulmia koululaisille ja tilojen muille käyttäjille. Teoksen tulisi lisäksi tukea kunnan strategian tavoitteita, toimintaperiaatteita ja keinoja.

Kilpailuehdotuksen voi suunnitella koulun lukuisiin tiloihin. Teos voi olla esimerkiksi kaksi- tai kolmiulotteinen, ripustettava teos aulassa tai portaikossa, seinämuraali julkisivussa tai veistos koulun piha-alueella. Teoksen tai teoskokonaisuuden pitää valmistua 1.8.2019 mennessä. Kilpailuaika päättyy 30.1. kello 15.

Taidekilpailuun osallistuvilla on mahdollisuus tutustua valmistuviin tiloihin. Infotilaisuus järjestetään koulun ruokasalissa 11.1. kello 14 osoitteessa Kouluportinkuja 5, Pirkkala.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos