Vesilahden Rämsöön kesäteatteri saa ensi kesäksi maisemaan suunnitellun katsomon - Kulttuuri - Aamulehti

Vesilahden Rämsöössä katsotaan ensi kesänä teatteria sateelta suojassa – uusi katettu katsomo valmistuu kesäksi 2019

Vesilahden Rämsöön kesäteatteriin valmistuu esityskautta 2019 varten uusi katettu katsomorakennus. Istuimet asennetaan kesäksi talkoilla.

4.12.2018 9:44 | Päivitetty 4.12.2018 12:54

Vesilahden Rämsöön kyläkerhon pyörittämän Rämsöön kesäteatterin toiminta uudistuu kesäksi 2019 merkittävästi, kun Suonojärven rannalla sijaitseva katsomokatos otetaan käyttöön.

Itse katsomokatos on valmistunut, ja vastaanottotarkastus pidettiin marraskuun viimeisellä viikolla.

Katsomon kokonaisbudjetti on 174 000 euroa, johon Leader-ryhmä myönsi Kantri ry.n kautta 80 000 euron maaseudun palvelujen investointituen.

Talkootyön osuus hankkeesta on vajaat 10 000 euroa ja kyläkerhon omarahoitusosuus 94 000 euroa. Projektia varten kyläkerho otti tilapäislainaa, jonka Vesilahden kunta takasi.

Istuinten nimilaatoista myyty kolmannes

Uuteen katsomoon tulee 350 selkänojallista istuinpaikkaa. Penkit ja istuinpaikat on määrä rakentaa talkoilla ensi kesänä. Tämä osuus ei ollut mukana varsinaisessa Leader-rahoitushankkeessa.

Rämsöön katostyöryhmän jäsenen Marjukka Lähdekorpi-Ojalan mukaan istuinpaikkojen rakentamisen rahoitusta pyritään hankkimaan myymällä 100 euron arvoisia istuinpaikkojen nimilaattoja.

–Alle kolmasosa penkeistä on tähän mennessä vasta myyty. Määrä saattaa olla noin 80. Istuinpaikkoja voi ostaa niin monta kuin haluaa.

Lähdekorpi-Ojalan mukaan kyläkerholla on kova haaste kuitata velkansa, joten nimikylttikampanjaan kohdistuvat suuret odotukset.

Katsomorakennuksen työryhmää vetäneen Jorma Halisevan mukaan katetun katsomon aikaan saaminen on ollut melkoinen ponnistus parinsadan asukkaan kylältä.

–Tähän on käytetty ja käytetään satoja talkootyötunteja.

Kyläkerhon puheenjohtaja Ari Perämaa sanoo, että kesäteatteri on toiminut yli 30 vuotta Suonojärven rannalla kunnan omistamalla maalla. Kyläkerho on raivannut alueen tapahtumakäyttöön umpimetsästä.

Katsomon katoksen on suunnitellut tamperelainen arkkitehtuuritoimisto Arkion oy ja rakennesuunnitelmat on laatinut AA-Suunnittelu Tampereelta. Rakentamisurakan teki Astora-Rakennus oy Porista.

Rämsöön kesäteatteri on toiminut jo yli 30 vuotta kauniilla paikalla Suonojärven rannalla.

Rämsöö palkittiin lastenteatterityöstä

Tampereen kaupunki ja Pirkanmaan lastenkulttuurikeskukset on palkinnut Rämsöön kesäteatterin Lampun henki -palkinnolla lasten teatteritaiteen edistämisestä ja teatteriharrastamisen mahdollistamisesta.

Rämsöön kesäteatteri Vesilahdessa on tehnyt vuosia lastenteatteriesityksiä monipuolisena yhteistyönä muun muassa Vammalan Teatterin kanssa.

Esitykset on suunnattu lapsille ja nuorille, mutta myös tekijöistä suuri osa on seudun lapsia ja nuoria. Toiminta vetää joka vuosi uusia tekijöitä teatterin pariin mahdollistaen lasten ja nuorten teatteriharrastamisen ja taiteen tekemisen aikuisten rinnalla. Samalla kesäteatteri tarjoaa lapsiyleisölle mahdollisuuksia teatterikokemuksiin alueella, jossa varsinaisia kulttuurilaitoksia ei ole.

Tampereen kaupungin sivistyslautakunnan myöntämät palkinnot luovutettiin Lapsen oikeuksien päivään liittyvässä perhetapahtumassa, jota vietettiin 17. marraskuuta.

Tältä Rämsöön kesäteatterin katsomo näytti vielä viime kesänä. Nyt on katos jo valmiina, ensi kesänä valmistuvat myös istuimet.

Korjattu 4.12.2018 kello 12.55, että kyläkerho sai 174 000 euron hankkeeseen Leader-ryhmältä 80 000 euroa, ei 50 prosenttia. Marjukka Lähdekorpi-Ojala on katostyöryhmän jäsen, ei kyläkerhon sihteeri.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut