Peliteollisuus pyrkii taiteeksi – Alalle palkattiin jo läänintaiteilija: "Pelien ilmaisu kapenee, jos vain kopioidaan kaupallisesti menestyneitä pelejä" - Kulttuuri - Aamulehti

Peliteollisuus pyrkii taiteeksi – Alalle palkattiin jo läänintaiteilija: "Pelien ilmaisu kapenee, jos vain kopioidaan kaupallisesti menestyneitä pelejä"

Pelit eivät ole pelkästään viihdettä, vaan niiden avulla voi tehdä taidetta, viihdettä tai dokumentaarista sisältöä samalla tavalla kuin vaikkapa elokuvilla. Näin sanoo pelitaiteen ensimmäinen läänintaiteilija Jaakko Kemppainen. Hänen juurensa ovat peliteollisuudessa.

Pelitaiteen läänintaiteilija Jaakko Kemppainen sanoo, että pelejä voidaan hyödyntää taiteellisen ilmaisun välineenä. Pelinä voidaan tehdä vaikkapa komediaa, draamaa, dokumenttia ja kauhua kuten missä tahansa taiteen lajissa.

26.5.2019 9:13

Pelitaiteen läänintaiteilijalla Jaakko Kemppaisella on pieni ongelma. Hänet on hiljattain valittu viisuvuotiseen läänintaiteilijan virkaan, mutta sen sisältöä joutuu selittelemään joka suuntaan.

Mitä pelitaide oikein on? Se ei ole vielä aivan selvää edes taiteilijoille eikä peliteollisuudelle, saati yleisölle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos