Tamperelaiset kuvataiteilijat etsivät nyt raakatilaa, jossa tehdä taidetta - Kulttuuri - Aamulehti

Taiteilijat joutuvat lähtemään perinteikkäästä tehdasmiljööstä Tampereella – työtiloista kova pula: ”Yrittäjien tilanne on vaikea”

Tampereella on pulaa taiteilijoiden työtiloista. Onkiniemen tulevaisuus on auki ja Pyynikin trikoon taiteilijat miettivät parhaillaan, missä työskentelyään jatkavat. Samalla on herännyt kysymys, olisiko kulttuuripääkaupungiksi havittelevan Tampereen aika hoitaa kulttuurin tekijöiden työedellytykset paremmalle tolalle.

Pyynikin trikoolla työhuonettaan pitävillä taiteilijoilla on ongelma. Missä Tampereella tehdään taidetta, kun tiloista on muutettava ja Onkiniemen kehityshankekin on jäissä? Takarivissä ikkunoihin nojaavat Thomas Byström (vas.), Ulla Pohjola, Tuula Lehtinen, Silja Merikallio, Minna Iso-Lähteenmäki ja Sauli Iso-Lähteenmäki. Eturivissä alhaalta vasemmalta: Jaana Kortelainen, Merja Lampinen, Maisa Heiskanen, Maria Laurikka, Matti Kuronen ja Juha Siro.

9.1.2020 18:38 | Päivitetty 9.1.2020 20:16

Aamulehti

Yhtälö on melkein huvittava. Taiteella myydään ja markkinoidaan, mutta taiteilijat itse pääsevät nauttimaan omasta erinomaisuudestaan vähän ja harvoin.

Kun pääasiassa apurahoilla toimeentulonsa hankkivat ihmiset löytävät kohtuuhintaista työtilaa, ei mene aikaakaan, kun muutkin keksivät alueen hienouden. Sitten tulee grynderi: kunnostaa tilat, myy tai vuokraa ne markkinoiden ehdoilla, eikä mikroyrittäjinä työskentelevillä taiteilijoilla ole enää varaa vuokrata tiloja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos