Tampere-talo hakee uutta ohjelmapäällikköä - Kulttuuri - Aamulehti

Tampere-talo hakee nyt uutta ohjelmapäällikköä – Timo Suomi siirtyy uusiin haasteisiin Helsinkiin: "Uudet tuulet puhaltavat"

Timo Suomi ehti toimia Tampere-talon ohjelmapäällikkönä kolme vuotta.

27.1.2019 20:37 | Päivitetty 27.1.2019 21:52

Tampere-talo hakee uutta ohjelmapäällikköä nopealla aikataululla.

Tehtävää kolme vuotta hoitanut Timo Suomi, 54, siirtyy uusiin haasteisiin Helsinkiin. Hän aloittaa Alfa-tv:n taiteellisena johtajana jo helmikuun puolivälissä.

Alfa-tv on suomalainen mainosrahoitteinen televisiokanava, joka lähettää elokuvia, viihdettä, kulttuuria sekä ajankohtais-, asia- ja teemaohjelmia.

Timo Suomi perustelee lähtöään sekä ammatillisilla että perhesyillä.

–Minulla on televisiotaustaa ja perhettä Helsingissä, myös vaimoni asuu siellä, joten tämä on luonteva siirtymä.

Timo Suomella on takanaan 25 vuoden mittainen ura Yleisradiossa. Hän on tehnyt lähes 200 suoraa musiikkiohjelmalähetystä, kehittänyt useita tv-formaatteja sekä saanut niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin tunnustuksia ja palkintoja töistään.

Yksi hänen suurimpia ohjaustöitään on ollut Suomessa vuonna 2007 järjestettyjen Euroviisujen televisiointi. Suomi on ohjannut myös useita Emma-gaalojen ja Sata-Häme Soi -tapahtumien televisiointeja.

Kansainvälisyyttä

Suomi on tyytyväinen työnsä tuloksiin Tampere-talossa.

–Ohjelmisto muuttui tämän kolmen vuoden aikana entistä kansainvälisemmäksi ja enemmän minun näköisekseni. Tästä kuluvasta vuodesta tulee myös tosi hieno.

Suomi on tuonut Tampere-taloon ilmaisohjelmaa, kuten Aulaklubin. Suomen vaikutus näkyy myös Tampere-Filharmonian puistokonserteissa ja tammikuussa aloittaneessa Sorsaklubissa.

–Kun tulin taloon, Tampere-talon aula kumisi tyhjyyttään. Olen etsinyt myös puistokonsertteihin rahoitusta ja niiden tulevaisuus on nyt varmistettu muutamaksi vuodeksi eteenpäin.

Tulevista tapahtumista Suomi haluaa nostaa esille maailman suurimman Andy Warhol -julistenäyttelyn, joka saapuu Tampere-talon Sorsapuistosaliin ensi kesänä.

Haussa myös intendentti

Ohjelmapäällikkö vastaa koko Tampere-talon kulttuuriohjelmasta, sen taloudellisesta tuloksesta, toiminnan kehittämisestä sekä asiakastyytyväisyydestä yhdessä liiketoimintapäällikön kanssa.

Samaan aikaan haussa myös Tampere Filharmonian uusi intendentti. Tehtävässä elokuussa aloittanut Kristiina Penttinen jätti virkansa yllättäen vuodenvaihteessa. Hän ehti toimia tehtävässä vain viitisen kuukautta.

Penttinen seurasi tehtävässä eläkkeelle jäänyttä Helena Hiilivirtaa. Penttisen lähdettyä Hiilivirta pelasti tilanteen ja palasi eläkepäiviltään hoitamaan Tampere Filharmonian intendentin tehtäviä kevään ajaksi.

Mitä pitäisi ajatella siitä, että auki on nyt kaksi ohjelmatarjonnasta vastaavan henkilön tehtävää yhtä aikaa?

–Uudet tuulet puhaltavat, Suomi vastaa.

Korjaus 27.1.2019 Otsikossa kerrottiin aiemmin, että Tampere-talo hakee intendenttiä, mikä ei pidä paikkaansa. Tampere Filharmonia on Tampere-talosta erillinen organisaatio.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos