Kopistele pitkin Valkeakosken riippusiltoja: hieman yli 3 kilometrin kävelylenkki on yksi Pirkanmaan kauneimpia ja helpoimmin saavutettavia - Kulttuuri - Aamulehti

Kopistele pitkin Valkeakosken riippusiltoja: hieman yli 3 kilometrin kävelylenkki on yksi Pirkanmaan kauneimpia ja helpoimmin saavutettavia

Valkeakosken Apianlahden kiertävä "riippusiltojen lenkki" on 3,3 kilometrin mittainen.

30.7.2018 8:38

Pirkanmaalla on useita mykistävän kauniita kävelyreittejä, mutta harva on niin helposti saavutettavissa kuin "riippusiltojen lenkki".

Valaistu reitti kiertää Valkeakosken keskustan itäpuolella olevan Apianlahden. Se kulkee yli Putaansillan ja ohi Apian urheilukentän (poikkea vilkaisemaan Pässinmäenkadun puutalot!), vesibussi- ja vierasvenelaiturin ja Apianlahden leirintäalueen ennen kuin lenkkeilijä pääsee kopistelemaan pitkin kuvankauniita puisia siltoja, käytäviä ja portaikkoja, jotka kulkevat metsäistä reittiä Apian kanavan yli.

Lopuksi reitti palaa ohi Kirjaslammen tanssilavan ja uimalan, Hotelli Waltikan ja Valkeakosken pian purettavan kirkon, kunnes palaa lähtöpaikalleen kaupungin torille.

Noin 3,3 kilometrin reitin lisäksi Valkeakosken matkailukarttoihin on merkitty Lotilan lenkki. 7 kilometrin reitti kiertää keskustan läntisellä puolella olevan Lotilanjärven.

Kartta osoitteesta valkeakoski.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut