Pirkanmaan musiikkifestivaaleja perutaan Tampereella ja Ruovedellä. - Kulttuuri - Aamulehti

Ruoveden musiikkijuhlat on peruttu, Tampereen kitarafestivaali siirtyy lokakuulle

Elokuussa järjestettävillä Mäntän musiikkijuhlilla seurataan, miten tilanne kehittyy.

Tältä näytti Ruoveden kirkossa viime vuonna musiikkijuhlien päätöskonsertissa. Tämä vuosi jää festivaalilta väliin poikkeusolojen vuoksi.

7.4.2020 10:28

Aamulehti

Ruoveden musiikkijuhlat on peruutettu tältä kesältä. Kamarimusiikkiin keskittyvä kansainvälinen Musiikkia Ruovesi -festivaali piti järjestää kesäkuun lopussa, mutta 15-vuotiaan tapahtuman taiteellinen johtaja Anna Aminoff päätti maanantaina, että tämän vuoden festivaali jää väliin koronakriisin vaikutusten takia. Uusi yritys on kesäkuussa 2021.

– Tämä oli todella kurjaa, mutta ainoa vaihtoehto näillä näkymin. Kesäkuun loppu on aika pian, ja matkustusrajoitukset voivat vielä silloin vaikuttaa ulkomailta tulevien muusikoiden tilanteeseen – jos ylipäätään tulee lentoja, Aminoff sanoo.

Myös Tampereen kitarafestivaali on peruttu. Kesäkuun alussa ohjelmassa ollut tapahtuma siirtyy lokakuulle.

– Teemme festivaalin lokakuussa pitkänä viikonloppuna. Tarkat päivät ovat vielä auki. Ohjelmisto painottuu suomalaiseen musiikkiin ja suomalaisiin esiintyjiin, kertoo festivaalijohtaja Tomi Tolvanen.

Elokuussa pidettävien Mäntän musiikkijuhlien järjestelyt jatkuvat ainakin toistaiseksi ennallaan.

– Totta kai valmistaudumme myös siihen, että festivaali joudutaan jättämään väliin. On mahdotonta ennustaa neljän kuukauden päähän. Ei tässä voi muuta kuin toivoa parasta, sanoo Mäntän musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Niklas Pokki.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: