Kamerakauppias, punk-rumpali ja sarjakuvapiirtäjä Kari Pälli täyttää 60 vuotta - Kulttuuri - Aamulehti

Tamperelainen Kari Pälli osti ensimmäisen kameransa sammakon nutipäillä – Kerran hän sai varkaan nalkkiin erikoisella tavalla: ”Poliisit kiittivät, että harvoin saa näin nätin kuvan tekijästä”

Lauantaina 60 vuotta täyttävä tamperelainen kamerakauppias, punk-rumpali ja sarjakuvapiirtäjä Kari Pälli on kuvannut koko ikänsä. Sen siitä saa, kun maistaa lapsena vahingossa kiinnitettä.

Kari Pällin rakkaimpia kameroita on hänen isänsä vanha Rolleiflex. Kun Pälli nuorena poikana ensimmäistä kertaa pääsi kuvaamaan sillä, hän halusi heittää vanhat kameransa menemään. Rolleiflexin optiikan piirtokyky ja suurempi filmikoko olivat niihin verrattuna ylivoimaisia.

16.5.2020 7:05 | Päivitetty 19.5.2020 11:34

Aamulehti

Asterixin paras kaveri Obelix putoaa pienenä taikajuomapataan. Siitä ei ole enää paluuta. Kari Pällille kävi pikkupoikana 1960-luvun lopulla vähän samalla lailla.

– Meidän isämme kuvasi paljon lehtikuvia freelancerina Rolleiflexillään. Meillä oli yksi kolmasosa olohuoneesta valokuvalabbiksena. Minä olen kuulemma juonut siellä pienenä vähän kiinnitettä, Pälli kertoo kotipihallaan Tampereen Tohlopissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: