Johanna Sinisalo: Tamperelaisen kirjailijan uusin on Vieraat - Kulttuuri - Aamulehti

Seitsemän vuotta sitten Johanna Sinisalo oli niin väsynyt, että ajatteli lopettaa kirjojen kirjoittamisen – Toipuminen kesti, mutta nyt hän aikoo jatkaa niin pitkään kuin pystyy

Tampereella lähes koko elämänsä asunut kirjailija Johanna Sinisalo sijoittaa teoksensa useimmiten kotikaupunkiinsa. 2,5-vuotiaana lukemaan oppinut kirjailija kirjoittaa kirjojaan ja selviytyy kriiseistä hankkimalla mahdollisimman paljon tietoa. Uran käännekohta oli silmiä avaava vuorotteluvapaa toisella puolella maapalloa. Mainosala jäi taakse eettisistä syistä.

Johanna Sinisalo on harrastanut vuodesta 1996 asti pitkän matkan vaelluksia, erityisesti vuoristoissa. Hän on oppinut, että sekä vaellus että romaanin kirjoittaminen on tehtävä järkevissä etapeissa. Sinisalon taustalla Tampereen Pyynikillä näkyy Pyhäjärvi.

4.4.2020 8:05

Aamulehti

Tamperelainen kirjailija Johanna Sinisalo ajattelee, että emme tiedä kaikkea ympäröivästä todellisuudesta. Emme tiedä läheskään kaikkea edes itsestämme.

– Ajattelen, että tiede on kuin talo, jossa on avoimia, kirkkaasti valaistuja huoneita, mutta myös hämäriä käytäviä, nurkkia, joita ei ole siivottu hetkeen, ja ovia, joita on tuskin edes avattu, Sinisalo sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut