Video: Jesse Markin reagoi tuttuihin biiseihin automatkalla - Kulttuuri - Aamulehti

Soitimme räppäri Jesse Markinille automatkalla 7 biisiä – Eppujen klassikko toi mieleen hulvattomat muistot: ”Aina alkoholi mukana, ihmiset saunoo ja ryyppää”

Aamulehti vei muusikko Jesse Markinin tämän lapsuuden ja nuoruuden maisemiin Viljakkalaan ja Hervantaan. Automatkalla soitimme Markinille tunnettuja kappaleita.

23.2.2020 8:46

Aamulehti

Viljakkalalaislähtöinen Jesse Markin, 34, on tällä hetkellä Suomen kiinnostavin artisti. Helsinkiläisen Markinin tausta on vahvasti Pirkanmaalla. Aamulehti vei Markinin hänen lapsuutensa ja nuoruutensa maisemiin Ylöjärven Viljakkalaan ja Tampereen Hervantaan.

Musiikkialan Emma-gaalassa Markin yllätti monet. Suurelle yleisölle vielä hieman tuntematon rap-artisti voitti vuoden tulokkaan ja kriitikoiden valinnan Emma-palkinnot. Huomiota herätti myös, että Helsingissä jo vuosia asunut Markin puhui kiitospuheessaan rouheaa Tampereen murretta.

Soitimme Markinille automatkalla tunnettuja suomalaisia ja ulkomaisia kappaleita. Videolta näet hänen hulvattomat reaktionsa biiseihin. Alla olevalla videolla selviää esimerkiksi, millaisia muistoja Eppu Normaali muusikossa herättää.

Katso videolta Markinin reaktiot ja nauti aimo annos aitoa Tampereen murretta:

Markin tunnustaa, ettei juurikaan kuuntele musiikkia radion kautta. Uutta musiikkia hän etsii mieluiten musiikin suoratoistopalveluista ja Youtubesta.

Kuuntele Markinille soitetut biisit Spotify-soittolistasta:

Lue myös Aamulehden laaja henkilökuva Markinista, jonka lapsuus ja nuoruus Viljakkalan maalaiskylässä oli rasismin ja väkivallan sävyttämää. Liberiassa syntynyt ja Ghanassa varhaislapsuutensa elänyt räppäri kertoo, miten hän selätti lapsuutensa demonit ja mitä hän oppi kokemastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut