Miljonääri Kyösti Kakkosen merkittävästä taidekokoelmasta on esillä Toini Muonan keramiikkateoksia Finlayson Art Area -tapahtumassa - Kulttuuri - Aamulehti

Kyösti Kakkonen salakuljetti ensimmäisen taideteoksensa matkalaukussa Suomeen, nyt hän omistaa yhden maailman merkittävimmistä kokoelmista – ”Minun kokoelmallani on suuret, ylevät tarkoitusperät”

Halpakaupasta alkunsa saaneet miljoonat virtaavat nyt suomalaiseen taiteeseen. Kauppaneuvos Kyösti Kakkonen on kerännyt yhden kaikkien aikojen merkittävimmistä suomalaista muotoilua esittävistä kokoelmista. Kakkosen kokoelmista Finlayson Art Areassa Tampereella on esillä ainoalaatuista keramiikkaa. Taiteen äärellä Kakkonen sanoo vaipuvansa meditatiiviseen tilaan. Hän vertaa taidetta uskontoon.

Kyösti Kakkosen Helsingin-kodissa on muun muassa Kyllikki Salmenhaaran keramiikkaa. Salmenhaaran aikalainen Toini Muona saa näyttelyn Tampereelle Kakkosen kokoelmista. Keramiikkateosten muotokieli vetoaa taiteenkerääjä Kyösti Kakkoseen.

6.6.2019 17:57 | Päivitetty 6.7.2019 8:12

Aamulehti

Monimiljonääri Kyösti Kakkonen sitten osaa elää. Mitäpä sitä ihminen rahoillaan muuta tekisi kuin keräisi taidetta. Ja Kakkonen on totisesti kerännyt.

Kakkonen ei millään tavoin ole tunnettu pröystäilystään. Vaatimattomista oloista lähtöisin oleva Kakkonen on aiemmin sanonut jopa nuukailevansa henkilökohtaisessa elämässään.

Poikkeuksen muodostaa taide.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: