Katso nostalginen kuvakooste Tampereen valoviikkojen historiasta – muistatko vielä, mistä kaikki alkoi ja minkälaisia kuvioita kaupungilla on nähty?

Tampereen 54. Valoviikot täyttävät parhaillaan kaupungin loistollaan ja tuovat valoa kaikkiaan 156 päiväksi. Valokuvioita ja valoteoksia voi nykyään löytää yllättävistäkin paikoista. Muistatko, mistä kaikki alkoi ja miltä Valoviikot ovat näyttäneet eri vuosikymmenillä? Ensimmäinen Miss Valoviikko oli Eila Kivistö, joka kruunattiin aikanaan myös Skandinavian kauneimmaksi. Kuvasarja on koostettu Vapriikin vuoden 2015-2016 Tampereen valot -näyttelystä.

Näkyykö mitään tuttua? Kuva on Essenin valoviikoilta Saksasta 1960-luvun puolivälistä. Osa kuvioista nähtiin vuonna 1966 Tampereen keskustassa. Silloin syttyivät ensimmäisten Valoviikkojen valot.

12.10.2019 7:54 | Päivitetty 15.10.2019 15:15

Aamulehti

Tamperelaiset arvostavat vuosikymmeniä vanhaa valoviikkoperinnettään. Jotkut kuviot ovat niin rakkaita, että niiden olemassaoloa on aikain saatossa puolustettu suorastaan intohimoisesti. Historiaan kuuluu myös lama-aika, jonka syövereissä Valoviikkoja moitittiin tuhlaamisesta.

Katso video valoviikkojen vuoden 2019 avajaisista:

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut