Uuden James Bond -elokuvan 007-agenttina nähdään tummaihoinen Lashana Lynch - Kulttuuri - Aamulehti

Brittimedia: Tulevassa Bond-elokuvassa 007 onkin nainen

Elokuva saa ensi-iltansa vuonna 2020.

Lashana Lynch on brittimedian tietojen mukaan uusi 007.­

15.7.2019 12:53

Ensi vuonna ensi-iltansa saavaa 25. James Bond -elokuvaa kuvataan parhaillaan Italiassa sekä Isossa-Britanniassa. Pääosassa nähdään viidennen kerran Daniel Craig, joka on kommentoinut elokuvan olevan hänen viimeisensä kuuluisan agentin roolissa. Nyt brittilehti Daily Mail kertoo, että vaikka Bondin roolissa nähdään tutuksi tullut Craig, hän ei olisikaan enää agentti 007.

Bondin pestin on vienyt nainen, jota esittää näyttelijä Lashana Lynch. Lynch tunnetaan parhaiten roolistaan Captain Marvel -elokuvassa. Hän ei siis ole uusi James Bond, mutta Bondin eläköidyttyä hän on saanut koodinimekseen maailman tunnetuimman numerosarjan.

Elokuvan tekijätiimiin kuuluva lähde on kertonut brittilehdelle, että uusi hahmo esitellään pian elokuvan alussa.

– Elokuvan alussa on keskeinen kohtaus, jossa M sanoo ”astu sisään, 007”, ja esiin astuu Lashana, joka on musta, kaunis ja nainen, hän kertoo.

– Bond on luonnollisesti kiinnostunut uudesta agentista ja hän yrittää tavanomaisia viettelykeinojaan, mutta järkyttyy huomatessaan, etteivät ne toimi tähän älykkääseen, nuoreen mustaan naiseen, joka vain pyörittelee silmiään. Hän ei ole ollenkaan kiinnostunut hyppäämään samaan sänkyyn Bondin kanssa, ei ainakaan elokuvan alussa, lähde vihjaa.

Idean kerrotaan olleen Phoebe Waller-Bridgen, joka on yksi elokuvan käsikirjoittajista. Hänet valittiin tiimiin varmistamaan, että 57 vuotta vanha elokuvasarja pysyisi kiinni ajassa.

– Bondin merkityksellisyydestä on ollut tänä päivänä puhetta siksi, koska hän kohtelee naisia miten kohtelee. Minusta hän on todellakin merkityksellinen. Sarjan täytyi vain kasvaa, Waller-Bridge kommentoi elokuvaa.

Vielä nimeämättömän Bond-elokuvan rooleissa nähdään Craigin ja Lynchin lisäksi muun muassa Rami Malek sekä Ralph Fiennes.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?