Maailma kohahti, kun Suomesta kiiri hämmästyttävä uutinen: 17-vuotias poika lensi omatekoisella raketilla ja jäi ihmeen kaupalla henkiin

Kuopiolaisen Silvo Sokan nimi ampaisi hetkessä otsikoihin lokakuussa 1948. Jymyjutut kertoivat keksijäpojan sankarillisesta rakettilennosta. Tapauksen muisto elää nyt tamperelaisessa galleriassa.

Taiteilija Tuomas Linna rakensi Silverstar-raketin pienoismallin Silvo Sokan piirustusten innoittamana.

4.10.2019 19:15 | Päivitetty 7.10.2019 11:48

Aamulehti

Kuvitelkaa kylmä lokakuun viikonloppu. Ei ole vaikeata.

Siihenpä helppous loppuukin. Silvo Sokka -nimisen nuorukaisen sensaatiomainen tempaus syksyllä 1948 on niin uskomaton, että sitä päiviteltiin aikoinaan maailman lehdissä Australiasta Etelä-Amerikkaan.

Kuka?

Tuomas Linna

Vuonna 1985 syntynyt taiteilija asuu Espoossa. Viimeistelee kuvataiteen maisterin tutkintoa Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa.

Viimeaikaisissa projekteissaan Linna on kuvannut muun muassa laitoshoitoon sijoitetuilta lapsilta haltuun otettuja esineitä.

Linnan edellinen näyttely ennen Tampereen Silverstaria oli syyskuussa Kuopion VB-valokuvakeskuksessa esillä ollut Kissat eivät kakkaa kaduille. Näyttely oli koottu Linnan Kissakuvia-arkistosta, joka sisältää tuhansia otoksia vuosilta 2008–2018.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut