Ensimmäiset fanit saapuivat Rammstein-Ratinaan aamuviideltä - Kulttuuri - Aamulehti

Rammstein Ratinassa: Eturivin paikkoja havittelevat Taru Törttö ja Heini Hentilä saapuivat stadionin liepeille jo aamuviideltä ja aikovat odottaa sitkeästi 11 tuntia – ”Eturiviin pääsee vain näin”

Tamperelaisten Heini Hentilän ja Taru Törtön mielestä jonottaminen on osa keikkaelämystä. Hentilä kertoo jonottaneensa keikalle parhaimmillaan viisi vuorokautta.

Taru Törttö (vas.) ja Heini Hentilä olivat konserttipäivänä ensimmäisinä paikalla Ratinassa.

9.8.2019 7:09

Aamulehti

Tamperelaiset Taru Törttö ja Heini Hentilä olivat Rammsteinin konserttipäivänä ensimmäisinä paikalla stadionin liepeillä. He kertovat tulleensa paikalle aamuviideltä.

– Bussi oli kymmentä vaille viisi keskustorilla, Törttö sanoo.

– Aiomme olla täällä koko päivän. Tarkoituksena on päästä eturiviin, ja eturiviin pääsee vain näin, Hentilä jatkaa.

Molemmat tietävät, että ajoissa oleminen on ainoa keino päästä eturiviin. He ovat kuitenkin tietoisia tapahtumajärjestäjän jonotussäännöistä.

Tapahtuman promoottori Timo Isomäki kertoi Aamulehdelle aiemmin, että yön yli jonotusta on turha suunnitella. Jonotus konserttialueelle alkaa molempina päivinä aamuyhdeksältä.

Yön yli jonottamisen kieltämistä perustellaan Nelonen media liven kotisivuilla sillä, että alueella on rakentaminen käynnissä ennen konsertteja.

Jonottamisen sijaan Törttö ja Hentilä kertoivatkin aamutuimaan hengailevansa konserttipaikan lähettyvillä. Muita keikkakävijöitä ei vielä tuolloin näkynyt.

Puolen vuorokauden jonotus

Saksalaisyhtye esiintyy Ratinan stadionilla perjantaina ja lauantaina. Portit konserttialueelle avataan molempina päivinä kello 16, ja Rammsteinin esiintymisen on määrä alkaa kello 20.30.

Törtölle ja Hentilälle kertyy siis suunnilleen 11 tuntia odotusta ennen alueelle pääsyä. Mitä sinä aikana tapahtuu?

– Jonotuskaveri on siitä hyvä, että vuorotellen voidaan käydä vessassa tai hakemassa ruokaa. Tässä on lähellä bajamajoja ja kauppakeskus.

Tamperelaiset ovat kokeneita keikkajonottajia. Heidän mielestään jonottaminen on osa keikkaelämystä.

Heini Hentilä on jonottanut keikalle parhaimmillaan viisi päivää. Hentilä kertoo, että kyseessä oli My chemical romancen konsertti Suomessa heinäkuussa 2007.

– Silloin kukaan ei vielä sanonut, ettei saisi jonottaa. En kyllä tiedä, pystyisinkö vastaavaan enää.

Konserttialueen kartta.

Pitkän odotuksen täyttänyt levy

Hentilä ja Törttö hankkivat liput Rammsteinin konserttiin heti, kun se oli mahdollista.

Törttö on nähnyt Rammsteinin kahdesti aiemmin. Hentilälle konsertti on yhtyeen ensimmäinen, mutta tänä viikonloppuna hän näkee yhtyeen kahdesti, sekä perjantaina että lauantaina.

Törttö odottaa erityisesti Rammsteinin keväällä julkaistun uuden levyn kappaleita.

– Levy on aika kova. Varsinkin, kun Rammstein ei ole julkaissut musiikkia melkein kymmeneen vuoteen, hän sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: