Museoliitto valitsi Satakunnan museon vuoden museoksi Amos Rexin ohi – Sara Hildénin Riitta Valorinnalle liiton korkein tunnustus - Kulttuuri - Aamulehti

Satakunnan museo päihitti Amos Rexin vuoden museon kilpailussa – Museoliitto palkitsi myös Sara Hildénin Riitta Valorinnan ja Postimuseon

Tampereella järjestetyt museopäivät huipentuivat torstaina Museopalkintogaalaan.

Museoliitto palkitsi Postimuseon Pienlehtiä ja punkpostia -näyttelyn viestinnän Vuoden viestintätekona. Vuoden museon tittelin sai Satakunnan museo.

16.5.2019 22:21

Aamulehti

Suomen museoliitto jakoi tänään museoalan merkittävimmät palkinnot ja tunnustukset Tampereella museopäivien Museopalkintogaalassa. Vuoden museoksi kruunattiin Porin Satakunnan museo. Erikoispalkinnon voitti Helsingin Amos Rex.

Satakunnan museon palkitseminen perustuu pitkäjänteiseen ja laadukkaaseen alueelliseen toimintaan.

– Satakunnan museo on merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttaja ja sillä on selvästi kokoaan isompi painoarvo. Arvostus omaa museota kohtaan huokuu niin työntekijöiltä kuin muiltakin porilaisilta sekä koko Satakunnan maakunnasta, palkintolautakunta perustelee tiedotteessa.

Amos Rex taisteli myös vuoden museon paikasta. Erikoispalkinto myönnettiin sille merkittävästä teosta museoalalla. Taidemuseon avaaminen oli museoalan näkyvimpiä uutisia ja ilmiöitä viime vuonna.

Punk-näyttelyn viestintä palkittiin

Postimuseon Pienlehtiä ja punkpostia -näyttelyn viestintä nappasi Vuoden viestintäteko -palkinnon. Ensimmäistä kertaa jaettu Museokortin erikoispalkinto myönnettiin Ateneumin taidemuseolle Helsinkiin ja Suomen käsityön museolle Jyväskylään.

Vuoden viestintäteko -palkinto jaetaan joka toinen vuosi. Raati kuvailee Postimuseon näyttelyä kiinnostavaksi ja ajankohtaiseksi.

– Viestintään paneuduttiin syvällisesti ja innokkaasti ja sitä tehtiin pitkäjänteisesti, systemaattisesti ja kokonaisvaltaisesti. Postimuseo tavoitti laajasti kohderyhmänsä ja uusia yleisöjä sekä saavutti huomattavaa näkyvyyttä mediassa, raati kommentoi.

Kävimme tutustumassa Postimuseon näyttelyyn marraskuussa 2017:Lähde aikamatkalle sosiaalisen median alkulähteille – Vapriikin uutuusnäyttely esittelee punkin räjäyttävän voiman

Museokortin erikoispalkinnon voittajat valittiin yleisöäänestyksellä. Äänestyksessä oli mukana 15 museota, jotka myivät vuonna 2018 eniten Museokortteja kävijämäärään suhteutettuna.

Riitta Valorinnalle tunnustus elämäntyöstä

Museonjohtaja emerita Riitta Valorinta sai museoliiton korkeimman tunnustuksen, Kauko Räsäsen suunnitteleman liiton 50-vuotisjuhlamitalin. Mitali myönnettiin museoliiton hyväksi tehdystä työstä ja museoalalla saavutetuista ansioista.

Valorinta on tehnyt uransa Sara Hildénin taidemuseossa vuosina 1981–2006. Hänen työpanoksensa on auttanut museota kehittymään yhdeksi Suomen merkittävimmistä modernin taiteen ja nykytaiteen museoista. Koko taidealaan Valorinta on vaikuttanut useiden luottamustoimien ja jäsenyyksien kautta.

Tampereella järjestetyille museopäiville osallistuu tänä vuonna jopa 350 museoalan ammattilaista, mikä on 2000-luvun kävijäennätys.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut