Kikasta tehdään elokuva - Kulttuuri - Aamulehti

Kikka pääsee valkokankaalle – ”Toisille Kikka on edelläkävijä ja esikuva, toisille typerä mauton bimbo, joillekin uhri ja muistutus 1980-luvun arvomaailmasta”

Kikka!-elokuvan kuvaukset aloitetaan keväällä 2021. Kuvauspaikkana on muun muassa Tampere.

Kikka kuvattuna 26. lokakuuta 1996

20.10.2020 11:07

Aamulehti

Laulaja Kirsi ”Kikka” Sirénistä tehdään elokuva.

Tuotantoyhtiö Komeetta aloittaa Kikka!-elokuvan kuvaukset keväällä 2021. Elokuva saa näillä näkymin ensi-iltansa keväällä 2022.

Elokuvan ohjaa Jussi-palkittu näyttelijä Anna Paavilainen ja käsikirjoittaa Maarit Nissilä.

Nordisk Filmin tiedotteen mukaan elokuva pyrkii Kikan musiikin ja elämäntarinan kautta tuomaan iloa ja energiaa katsojille, kuten Kikkakin aikoinaan teki.

– Haluan olla uskollinen Kikan elämäntyölle, joka rakentui lama-ajan Suomessa. Toisille Kikka on edelläkävijä ja esikuva, toisille typerä mauton bimbo, joillekin uhri ja muistutus 1980-luvun arvomaailmasta, ohjaaja Paavilainen kertoo tiedotteessa.

Käsikirjoittaja Maarit Nissilä taas toteaa, että Kikkaa ei nähty oikeana artistina, vaan naisena, ”jolla on kaikki vyötärön alapuolella”.

– Silti hän oli myydyimpiä artisteja, aikana, jolloin naisen avoin seksuaalisuus oli liikaa, Nissilä sanoo.

Elokuvaa kuvataan pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja monilla paikkakunnilla, joilla Kikka keikkaili Suomessa. Elokuvan tuottaa Elokuvayhtiö Komeetta tuottajana Kaisla Viitala. Elokuvan rahoittajia ovat Yle ja Suomen elokuvasäätiö. Elokuvan levittää Nordisk Film.

Kirsi ”Kikka” Sirén

Oikealta nimeltään Kirsi Hannele Sirén, o.s. Viilonen.

Syntyi 26.10.1964 Tampereella, kuoli 3.12.2005 Tampereella.

Levytti muun muassa hitit Mä haluun viihdyttää (1989) ja Sukkula Venukseen (1990), joiden tekstit olivat Juha Vainion käsialaa.

Julkaisi uransa aikana levyt Mä haluun viihdyttää (1989), Kiihkeät tuulet (1990), Kikka 3 (1991), Käyrä nousemaan (1993), Ota vaatteet pois (1994) ja Herkut lisukkeineen (2000).

Kikasta kertova elokuva Kikka! tulee teattereihin keväällä 2022.

Kikka esiintymässä 2.5.1991. Häntä on verrattu muun muassa Madonnaan ja suomalaiseen 1980-luvun hittitähteen Mona Caritaan.

Kikka-ilmiö?

Vain 41-vuotiaana vuonna 2005 menehtynyt Kikka on saanut tunnustusta hiljalleen vasta 2010-luvulla. Hänen elämästään on tehty muun muassa radiokuunnelma ja teatterinäytelmä.

Tänä vuonna julkaistiin Kikan ystävän, toimittaja Raija Pellin kirjoittama elämäkertä Mä haluun viihdyttää.

Kikasta on myös suunnitteilla toinen, työnimellä Kikkalandia, kulkeva elokuva, jota valmistelee Kinosto oy:n Taru Mäkelä.

Kikka!-elokuvan ohjauksesta vastaa näyttelijä Anna Paavilainen, jolle se on ensimmäinen koko illan elokuvan ohjaustyö. Hän on ohjannut aikaisemmin lyhytelokuvia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut