Game of Thrones -sarjan päätösjakson trailerissa soi tamperelaissäveltäjän kappale - Kulttuuri - Aamulehti

Game of Thronesin päätösjakson trailerissa soi tamperelaissäveltäjän musiikki – Näin suosikkisarjan tekivät löysivät kappaleen, kuuntele tästä

Game of Thrones -sarjan kahdeksannen ja viimeisen kauden päätösjakso tulee Yhdysvalloissa ensi-iltaan 19. toukokuuta.

13.5.2019 20:05 | Päivitetty 13.5.2019 21:40

Huippusuositun fantasiasarja Game of Thronesin viimeisen kauden päätösjakson trailerissa soi tamperelaisen säveltäjän Tapani Siirtolan musiikki. Päätösjakson ensi-ilta on Yhdysvalloissa sunnuntaina 19. toukokuuta. Act of God -kappale sopii synkkyydellään päätösjakson apokalyptiseen tunnelmaan.

Miten kappaleesi päätyi sarjan päätösjaksoon, Tapani Siirtola?

– Losangelesilainen yritys Pusher Music hallinnoi trailermusiikkejani. Olin tehnyt tämän kappaleen vuosia sitten tilaustyönä toiseen projektiin, mutta se ei tullut valituksi ja jäi odottamaan seuraavaa tilaisuutta. Nyt vuosien jälkeen tähän traileriin etsittiin synkkää musiikkia, ja Pusherin katalogista löytyi minun kappaleeni ehdokkaaksi.

Olet itsekin innokas Game of Thronesin katsoja. Millaisin tunnelmin odotat päätösjaksoa?

– Jos totta puhutaan, olen ollut vähän pettynyt viimeisimpään kauteen. Kirjailijan varsinainen materiaali on loppunut ja sarjan tekijät ovat soveltaneet ja keksineet omaa. Laatu on mielestäni vähän tippunut. Silti totta kai kiinnostaa, mitä he ovat keksineet loppuhuipennukseen. Olen ajatellut, että nyt kun suosittu sarja loppuu, pitää ottaa kirjatkin lukuun. En ole vielä niitä lukenut ollenkaan.

Mitä ajattelet siitä, että traileriin etsittiin juuri synkkää kappaletta?

– Se oli kyllä arvattavissa. Sarja ei voi enää synkemmäksi mennä. Kun tein tuota kappaletta vuosia sitten, ajatuksena oli maailmanloppuskenaario: toivo menetetty, pilvenpiirtäjät kaatuvat ja ihmiskunta tuhoutuu. Hyvinkin synkkä kappale on siis kyseessä.

Game of Thrones on kuuluisa siitä, että koskaan ei tiedä, kuka hahmoista kuolee kesken kauden. Onko sinulla suosikkihahmoa, jonka toivoisit selviävän?

– Aika paha kysymys. Oikeastaan tykkään kaikista hahmoista, koska kaikki ovat niin tasavertaisia. Se tekee tästä sarjasta hyvän, että kaikki ovat tavallaan samalla viivalla. Koskaan ei tiedä, mitä tapahtuu, eikä kukaan ole selvästi vahvin kaikista.

Katso traileri ja kuuntele kappale:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut