Aamulehden herkullinen taidekierros – katso - Kulttuuri - Aamulehti

Virtuaalikierros: Lähde Aamulehden herkulliselle taidekierrokselle ruuan maailmaan – Vetonauloina Kadyrovan lihalliset makkarat ja Anna Retulaisen lakastuva punakaali

Aamulehden virtuaalikierros tarjoaa pääsyn Sara Hildénin taidemuseon näyttelyyn. Kuvataiteilija Henriikka Kontimo johdattaa katsojan kulinaarisella kierroksella ruoka-asetelmien maailmaan, jossa ruoka on samaan aikaan henkilökohtaista mutta poliittista. Asetelmiin ja asetelmataiteeseen keskittyvä näyttely Still Still Life on esillä Sara Hildénin taidemuseossa 23. elokuuta asti.

Zhanna Kadyrovan installaatio Market on tehty keraamisista laatoista, sementistä, peilistä ja luonnonkivestä. Kadyrova panee teoksen peilaamaan aina ympäristöään: tässä näyttelyssä taiteelle ei ole asetettu hintaa, koska se ei ole taidemuseossa myytävänä.

30.4.2020 16:27 | Päivitetty 26.5.2020 14:15

Aamulehti

Pääseekö tänä vuonna piknikille? Loppuuko kaupoista ruoka? Riittävätkö ruokavarastoni, jos satun sairastumaan koronavirukseen?

Ruoka on puhuttanut ihmisiä kautta aikojen. Nykyihmisen ruokaan liittyvät huolet ovat erilaisia kuin ennen, mutta teema ei ole kadonnut minnekään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: