Esa Honkanen oli työtön ravintolamuusikko, kunnes vierailu vanhainkodissa muutti elämän suunnan – Nyt hän kerää aliarvostettuja aarteita kuolinpesistä: ”Älkää polttako niitä” - Kulttuuri - Aamulehti

Esa Honkanen oli työtön ravintolamuusikko, kunnes vierailu vanhainkodissa muutti elämän suunnan – Nyt hän kerää aliarvostettuja aarteita kuolinpesistä: ”Älkää polttako niitä”

Muusikko Esa Honkanen alkoi 1990-luvun puolivälissä vierailla vanhusten hoitolaitoksissa. Laulattaessaan mummoja ja pappoja hän tajusi, että näillä oli muistissaan ja mustakantisissa ruutuvihkoissa lauluaarre, jota kukaan ei ollut älynnyt kerätä talteen. Siitä lähtien Honkanen on tallettanut useita satoja lauluvihkoja. Niitä kaivataan nyt etenkin Tampereelta. Honkanen haluaa selvittää, mitkä olivat 1900-luvun suosituimmat laulut.

Muusikko Esa Honkanen on tehnyt työuransa ravintola- ja laivamuusikkona. Lähellä eläkeikää hän löysi uuden elämäntehtävän 1900-luvun laulumuistojen tallentajana. ­

5.4.2020 17:10

Mustakantinen ruutuvihko oli ollut muusikko Esa Honkasen äidillä, Siiri Honkasella, niin kauan kuin poika muisti. Äiti oli nuorena kirjoittanut siihen laulujen sanoja. Siiri-äidin nuoruudessa muotilauluja olivat esimerkiksi Viipurin Vihtori, Sä muistatko metsätien ja Yö Pustalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?