Tangokuningas Johannes Vatjus laihdutti 10 kiloa tangofinaalia varten - Kulttuuri - Aamulehti

Tangokuningas Johannes Vatjus laihdutti 10 kiloa - kuninkaallisilla edessään tiukka keikkavuosi: ”Pitää mahtua liivi ylle”

Tangokuningatar Pirita Niemenmaa sairastui juuri ennen kisaa, mutta valmentautui ajattelemalla, että on kuningatarainesta.

Johannes Vatjus ja Pirita Niemenmaa heräsivät väsyneinä, mutta onnellisina tangokuninkaallisina.

14.7.2019 12:50

Suomi sai eilen uudet tangokuninkaalliset, kun kruunut laskettiin Johannes Vatjuksen, 38, ja Pirita Niemenmaan, 34, päihin.

Lauantaina kruunupäiden tunnelmat olivat epäuskoiset, mutta onnelliset. Sunnuntaiaamuna voitto oli jo ehtinyt konkretisoitua. Kaksikko vietti iltaa tangojuhlijoiden parissa, ja vastaanotti onnitteluita faneilta.

– Vastaanotto ihmisiltä oli mieletön. Ja oli aika jämerä olo, kun ympärillä oli niin paljon vartijoita, Niemenmaa sanoo.

– Kolmisen tuntia ehdin nukkua, hän jatkaa.

Myös Vatjus oli mielissään lauantain tangotunnelmasta.

– Sitä aina jännittää, että pystyykö antamaan sitä, mitä ihmiset odottavat. Oli huikaiseva kokemus nähdä, että ihmiset tykkäsivät, hän sanoo.

Pitkä valmistautuminen

Molemmat lauloivat tangofinaalissa ensimmäistä kertaa. Finaali-iltaa varten oli tehty kovasti töitä tunteja laskematta.

Tangokuningas valmistautui kilpailuun laulamisen lisäksi muokkaamalla ruokavaliotaan uuteen uskoon.

– Maaliskuussa aloitin paastokuurin ja oikeanlaisen syömistavan. Olen aina ollut pullukkapoika. Vielä pitäisi viisi kiloa pudottaa, Vatjus kuvailee.

Päätös painonpudottamisesta syntyi tangokilpailun karsintavaiheiden jälkeen. Ajatus hoikemmasta olemuksesta lavalla motivoi.

– Otin tähtäimeksi sen, että kun nämä karkelot alkavat, pitää olla sellaisissa mitoissa, että mahtuu puvun liivi ylle.

Tuoreita tangokuninkaallisia odottaa tiukka keikkavuosi. - Meillä on vain muutamia vapaapäiviä. Jouluaattokin menee keikoilla, he kertovat.

– Itselläni on nyt paljon freesimpi ja mukavampi olo. Kuvissakin on mukavampi poseerata, kun ei iso maha pullota tuossa, hän heittää.

Niemenmaa otti vapaata töistä harjoitellakseen kappaleita, mutta flunssa iski juuri ennen kisaa.

– Olen ollut kipeänä, kuumeessa ennen kisaa. Vähän epävarmasti menneet nämä viime hetket, Niemenmaa kertoi.

– Sen takia valmistautuminen kilpailuun oli aika huonoa. Mutta olen valmistautunut sen sijaan enemmän henkisesti ajattelemalla, että minussa on kuningatarainesta ja kaikki se, mitä vaaditaan.

Molemmat kruunupäät ovat valmistelleet itseään myös pian alkavaan keikkavuoteen. Edessä on yksi vapaapäivä ennen kuin matkustaminen keikalta toiselle alkaa.

– Vuoden aikana ei ole päivääkään vapaata! Vatjus heittää.

– Taitaa siellä muutama vapaapäivä olla välissä. Mutta jouluaattokin menee keikalla, Niemenmaa vahvistaa.

Pirita Niemenmaa ja Johannes Vatjus lauloivat molemmat tangofinaalissa ensimmäistä kertaa. Pirita voitti äänin 3-2, Johannes täysin tuomariäänin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos