Vanhan kirjallisuuden päivillä jaettiin 24 000 euron arvoiset Warelius-palkinnot elämäntyöstä tietokirjallisuuden eteen - Kulttuuri - Aamulehti

Vanhan kirjallisuuden päivillä jaettiin 24 000 euron arvoiset Warelius-palkinnot elämäntyöstä tietokirjallisuuden eteen

Kirjapäivien juhlahumussa ja ihmisvilinässä jaettiin myös palkintoja ja tunnustuksia.

29.6.2019 14:40

Suomen ja Pohjoismaiden historian emeritusprofessori Markku Kuisma sekä biologian ja maantiedon oppikirjoista tunnettu opetusneuvos Teuvo Nyberg ovat tämänvuotiset Warelius-palkinnon saajat. Suomen tietokirjailijat ry jakoi 12 000 euron arvoiset Warelius-palkinnot Vanhan kirjallisuuden päivien avajaisjuhlassa Sastamalassa.

Valtakunnallinen Warelius-palkinto on jaettu vuodesta 1985 alkaen ja se myönnetään tietokirjailijalle, jolla on laaja ja korkealaatuinen tietoteostuotanto tai jolla on ollut merkittävä vaikutus suomalaiseen tietokirjallisuuteen.

Warelius-palkinto on nimetty ensimmäisenä varsinaisena suomenkielisenä tietokirjailijana pidetyn, Tyrväällä syntyneen Antero Wareliuksen (1821–1904) mukaan. Palkintoraatiin kuuluivat tänä vuonna puheenjohtajana Hannele Cantell sekä jäseninä Heikki Haapavaara, Agneta Rahikainen, Kati Solastie ja Kari Vaijärvi.

Kirjapäivien avajaisissa Suomen Antikvariaattiyhdistyksen Vuoden kirjatoukka 2019 -tunnustuksen sai Timo I. Laakso. Hän on kerännyt huomattavan kokoelman taideteollisuuteen ja designiin liittyviä kirjoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos