Tampere-talon kevään 2020 ohjelmisto – katso lista I Aamulehti - Kulttuuri - Aamulehti

Tampere-talo täyttää 30 vuotta ja tässä on juhlaohjelmisto: Keväällä talossa esiintyy musiikin maailmantähtiä ja yksi legendaarinen koomikkoveteraani

Tampereelle vakiintunut kamarimusiikkifestivaali Tampere Chamber siirtyy tammikuussa Tampere-talon järjestettäväksi.

Sopraano Barbara Hendricks laulaa Tampere-talon keväässä gospelia ja bluesia.

26.11.2019 15:26

Aamulehti

Keväällä 30 vuotta täyttävä Tampere-talo on julkistanut juhlakautensa ohjelman. Tarjolla on musiikkia monissa tyylilajeissa klassisesta poppiin.

Klassisen musiikin annin kärjessä ovat Tampereen oopperan Carmen ja Giuseppe Verdin suurteos Requiem. Verdin kuoroteoksen esittävät Santtu-Matias Rouvalin johtama Tampere Filharmonia, kansainvälinen solistikaarti sekä Tampereen Oopperan Kuoron ja Tampereen Filharmonisen Kuoron muodostama jättikuoro.

Keväällä Tampere-talossa esiintyy myös klassisen musiikin supertähtiin kuuluva sopraano Barbara Hendricks, joka tosin esittää tällä kerralla gospel- ja bluesmusiikkiin painottuvan ohjelman. Sopraanoa säestävät pianisti Mathias Algotsson ja kitaristit Max Schultz ja Ulf Englund.

Pianisti Olli Mustonen puolestaan soittaa Beethovenin sonaatteja säveltäjän syntymän 250-vuotisjuhlien merkissä.

Tammikuussa talon täyttää kamarimusiikkia ja hyvinvointia yhdistävä Tampere Chamber Music -festivaali, joka siirtyy samalla Tampere-talon järjestettäväksi. Festivaalin taiteilijoita ovat muiden muassa sellisti Robert Cohen, pianisti Heini Kärkkäinen, viulisti Ilya Gringolts ja alttoviulisti Vladimir Mendelssohn.

Austin laulaa Ellaa

Tampere-talo kevätkauden kevyen musiikin tunnetuimpia ulkomaisia nimiä ovat Grammy-palkittu yhdysvaltalainen laulaja Patti Austin, joka esittää esikuvansa Ella Fitzgeraldin ohjelmistoa, ja Jethro Tullista tuttu Ian Anderson.

Patti Austin tulkitsee jazzin suurlaulajan Ella Fitzgeraldin laulamaa tuotantoa.

Kotimaisia artisteja ovat esimeriksi Tuure Kilpeläinen, Anssi Kela, Anna Puu, Michael Monroe, Maarit ja Sami Hurmerinta, Arja Koriseva ja Tuula Amberla.

Jazzin puolella tarjolla ovat muiden muassa Aki Rissasen trio, Ilmiliekki ja Olli Ahvenlahti Ensemble.

Kauden päättää toukokuun lopussa Monty Python -ryhmästä tutun brittikoomikko John Cleesen yhden miehen show Last time to see me before I die (Viimeinen tilaisuus nähdä minut ennen kuolemaani).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos