Teatterikesä on nyt käynnissä, mitä kannattaa katsoa? Aamulehden kulttuuritoimitus nyppi makeimmat rusinat festivaalikattauksesta - Kulttuuri - Aamulehti

Teatterikesä on nyt käynnissä, mitä kannattaa katsoa? Aamulehden kulttuuritoimitus nyppi makeimmat rusinat festivaalikattauksesta

Hippimusikaali Hairin laulut kajauttivat Teatterikesän käyntiin. Sunnuntai-iltaan mennessä nähdään kymmeniä esityksiä teattereissa ja Keskustorin Ohjelmateltassa.

Hairin paluu viidenkymmenen vuoden jälkeen on Teatterikesän iso tapaus.

5.8.2019 15:32

Se on täällä taas: Tampereen Teatterikesä.

Loppukesäisen viikon päivät ja illat 5.–11. 8. täyttyvät kotimaisesta ja kansainvälisestä näyttämötaiteesta. Tampereella pääsee kokemaan, mikä teatterissa juuri nyt puhuttaa ja ilahduttaa.

Teatterikesä on muuttuva, kupliva instituutio, joka sai alkunsa villinä hippikesänä 1969. Tapahtuman huipensi tuolloin Tampereen Popteatterin legendaarinen Hair-musikaali.

Puoli vuosisataa on kulunut, ja festivaali palaa juurilleen, samoihin maailmoja syleileviin tunnelmiin. Hair nähdään nyt teatteriopiskelijoiden tulkintana energisissä esityksissä, joiden liput myytiin hetkessä loppuun.

Mitä viikon mittaan kannattaa katsoa? Aamulehden kulttuuritoimitus tutki laajan ohjelmiston ja nyppi rusinat teatteripullasta.

Teatterikesän valinnat osuvat hyvin yksiin Aamulehdessä julkaistujen arvioiden kanssa. Toimittaja Matti Kuusela näki uuden Hairin jo tammikuussa ja innostui antamaan arviossaan täydet viisi tähteä.

Myös Marc Gassot’in Lion-esitys vakuutti Aamulehden kriitikon tuoreeltaan. Toimittaja Markus Määttänen innostui arviossaan viiden tähden edestä.

Voit katsoa Aamulehden suoran lähetyksen Teatterikesän avajaisista tiistaina kello 12. Avaussanat lausuu Juha Hurme.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos