Delay Treesin soundissa kukkii kymmeniä suuria orkestereita – poimi tästä uudet helmet - Kulttuuri - Aamulehti

Delay Treesin soundissa kukkii kymmeniä suuria orkestereita – poimi tästä uudet helmet

26.3.2017 9:05

Delay Trees: Let Go

HHHH Delay Trees lienee Suomen tasalaatuisin monikansallista, ajatonta ääntä tuottava popyhtye. Edellisen Readymade -albumin tavoin Let Go tavoittaa vaivatta 1960-luvulta asti itäneen ja vehmaaksi kasvaneen soundin, jossa kukkii kymmeniä suuria orkestereita. Delay Trees voisi hyvin olla yksi niistä, sen kertovat vaikka biisit Brightest Eyes tai It’s Not Who You Are.

Boss Hog: Brood X

HHHH Boss Hogin ensimmäinen albumi seitsemääntoista vuoteen tarjoaa muhevaa bluesia, villiä rockia ja kiikkerää toimintaa. Jon Spencerin ja Cristina Martinezin tähdittämä bändi ei tyydy helpoimpiin ratkaisuihin, vaan vääntää ruuvia aina puoli kierrosta liikaa. Boss Hogin jengat kestävät ja Brood X:n raaka, mukavan hankala meno kantaa ja kestää halki koko julkaisun.

The Mavericks: Brand New Day

HHHH Vuonna 1989 perustettu kantrin erikoisryhmä The Mavericks oli kymmenisen vuotta hajalla. Sen jälkeen 2010-luvulla on syntynyt jo kolme studiolevyä. Tämän viikon perjantaina ilmestyvä Brand New Day on erityisesti laulaja Raul Malon juhlaa. Roy Orbisonia muistuttava vokalointi ja bändin latinovaikutteinen soitto loksahtavat vaivatta yhteen ja bileethän siitä syntyy.

Moto Boy: New Music

HHH Moto Boy naittaa viileyden, klubirytmit ja syntsapopin. Syntyy New Music, joka ei pohjimmiltaan ole uutta musiikkia, vaan toimiva synteesi modernin popin eri vivahteista. Ruotsalaismuusikko on jo kokenut kettu, mutta leipiintyminen on vielä kaukana Moto Boyn kaarroksista. Helppous ja haastavuus on hankala yhdistää, mutta New Musicilla se onnistuu lähes kauttaaltaan.

Adna: Closure

* Berliiniin kotiutunut ruotsalaislaulaja Adna hakee sielukkuuden ja tyylikkyyden ydintä. Hänen kolmas pitkäsoittonsa Closure onkin muodollisesti kunnossa: levy kuulostaa alusta loppuun pakahtuneelta ja hauraalta, suurelta pieneltä levyltä. Closuren ongelma on muuttumattomuus. Adna haluaa olla elämää suurempi, mutta ei elämä näin yksioikoista ole.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?