Suosikkibändi antoi kenkää johtohahmolleen – maailmankiertue alkaa perjantaina Tampereelta - Kulttuuri - Aamulehti

Suosikkibändi antoi kenkää johtohahmolleen – maailmankiertue alkaa perjantaina Tampereelta

Uudistunut Battle Beast on entistä vimmaisempi ja vapautuneempi. Yhtyeen äänitorvena toimii raspikurkustaan tuttu Noora Louhimo (keskellä).­

30.1.2017 10:18

Battle Beast -yhtye joutui pienimuotoisen mediakohun keskelle helmikuussa 2015, kun se erotti riveistään bändin perustajajäsenen ja biisintekijän Anton Kabasen. Syyksi ilmoitettiin musiikilliset erimielisyydet ja ylipääsemättömät ristiriidat.

Yhtye päätti jatkaa ilman Kabasta ja kirjoittaa biisinsä jatkossa itse. Pöly on nyt saanut laskeutua parin vuoden ajan.

- Olihan se hyppy tyhjyyteen, koska kukaan meistä jäljelle jääneistä ei ollut aiemmin tehnyt musiikkia tälle bändille. Kieltämättä mielessä kävi, meneekö tämä läpi, laulaja Noora Louhimo muistelee.

VIDEO: Battle Beastin King for a Day -kappaleen musiikkivideo.

Bändi sai niskaansa lisäpainetta monilta ulkopuolisilta epäilijöiltä, jotka olivat varmoja, että Battle Beastin tarina kuihtui kasaan Kabasen lähdön myötä.

Louhimo kuitenkin kertoo yhteishengen ja atmosfäärin kohonneen työyhteisössä moninkertaisesti, mikä antoi energiaa ja uskoa tulevaisuuteen. Bändi on selvästi demokraattisempi kuin ennen: nyt kaikilla on sananvaltaa niin biisinkirjoittajina kuin yhtyeen jäseninä.

- Siinä oli vaarana käydä niin, että kaikilta alkoi motivaatio hiipua, kun ei saanut käyttää omaa täyttä potentiaaliaan. Mutta nyt tilanne on korjattu ja täytyy sanoa, että päätös oli täysin oikea.

Puristit nalkuttavat

Battle Beast -uutuus Bringer of Pain tarjoaa vapautuneen kuuloisen kattauksen perinteistä hevimättöä, hard rockia ja jopa diskobiittiä.

Bändin uusia videoita on tuijotettu Youtubesta jo satojatuhansia kertoja. Hevipuristit ovat kansoittaneet videoiden kommenttiosiot ja käynnistäneet nillityksen siitä, että yhtyeen pitäisi soida raskaammin.

Louhimo toteaa naureskellen, että tunnekuohun aiheuttaminen on vain hyvä. Mitä enemmän hämmennetään ja shokeerataan, sen parempi. Samalla hän muistuttaa, että pop- ja hard rock -elementtejä on käytetty heavy metal -musiikissa aina.

- Kun me nuoremman sukupolven edustajat sitten tehdään sama vähän modernimmalla otteella, asia saa erityishuomiota. Battle Beastin tarkoitus on hauskanpito ja ihmisten viihdyttäminen. Se kuuluu myös musiikissa – meillä on uskallusta ja halua leikkiä erilaisilla jutuilla.

Flunssan päihittäjä

Battle Beastille on käynyt niin, että se on suositumpi nimi Euroopassa kuin Suomessa. Tarina on tuttu Nightwishiä myöten.

- Niinhän se menee, että pitää käydä vähän kiertämässä ja hakemassa nimeä ja sitten, kun tunnustetaan ulkomailla, niin suomalaiset heräävät. Tää on meidän bändi! Louhimo nauraa.

Hän toteaa, että Suomessa yhtyeen ei edes olisi taloudellisesti kannattavaa keikkailla jatkuvasti.

Keväällä bändi kiertääkin kotimaan lisäksi sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa. Tahti on hurja: maaliskuun lopussa on tiedossa peräti 12 peräkkäisen vedon putki. Miten metallikirkujan ääni kestää?

- Hyvin se kestää! Tärkeintä on saada tarpeeksi lepoa, nesteytystä ja pitää yleisesti terveydestään huolta. Tosin tulen usein kiertueilla kipeäksi. Se on enemmän sääntö kuin poikkeus, Louhimo manaa.

Hän kertoo olleensa kipeänä suurimman osan edellisestä viiden viikon Euroopan-kiertueesta. Mutta flunssaisenakin pystyy veivaamaan täysillä sen puolitoista tuntia, jos yleiskunto on hyvä.

- Ihminen pystyy aika uskomattomiin asioihin, kun ei ole muita vaihtoehtoja ja motivaatiota riittää, hän summaa.

Battle Beastin Bringer of Pain julkaistaan 17. helmikuuta.

Vuonna 2008 perustettu Battle Beast nousi nopeasti metallikansan suosioon voitettuaan Wacken Metal Battle - ja Radio Rock Starba -kilpailut vuonna 2010.

Bändin edellinen albumi Unholy Saviour nousi Suomen virallisen listan kärkeen.

Ahkerasti kiertävä yhtye on tuttu näky manner-Euroopan konserttisaleissa ja maailman suurimpien rockfestivaalien lavoilla.

Noora Louhimon laulajatausta on värikäs. Ennen liittymistään Battle Beastin vuonna 2012 hän ehti laulaa eri yhteyksissä kaikkea soulista bluesiin jazziin ja hippirockiin. Hänet tunnetaan myös ”Suomen Janis Joplinina”.

Bringer of Pain -levyn julkaisee maailmanlaajuisesti Nuclear Blast Records. Suomessa levyä jakelee Sony Music Entertaiment.

Yhtye aloittaa maailmankiertueensa Tampereen Pakkahuoneelta pe 3.2. Lisäksi Jack The Roosterissa järjestetään la 11.2. Bringer of Painin ennakkokuuntelutilaisuus.

Verkossa:battlebeast.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?