Tekikö tämä turkulaismies vuoden 2017 parhaan suomalaisen poplevyn jo nyt? - Kulttuuri - Aamulehti

Tekikö tämä turkulaismies vuoden 2017 parhaan suomalaisen poplevyn jo nyt?

Tero-Petri Suovanen tuli 1990-luvun alkupuolella tutuksi Limonadi Elohopea -yhtyeen laulajana.

20.1.2017 19:34

Tero-Petri ja Korvaamattomat: Parantavat sanat

HHHHH

Tero-Petri Suovanen jalostuu vuosien vieriessä. Sympaattisesti kulmikas artisti lähestyy järkevästi populaaria ilmaisua ja Parantavat sanat -albumista muodostuu kokeneen muusikon linjakkain levy. Martikaisen ja Putron kanssa samalla viivalla seisova Tero-Petri kuulostaa kirkkaalta ja laulaa herkästi raskaistakin asioista. Vaivatonta, lopulta kovin vaivatonta.

VIDEO: Tero-Petrin ja Korvaamattomien musiikkivideo Jos mulla on kaikkea.

Happoradio: Kauniin kääntöpiiri

HHH

Jos olisin vihaaja, vihaisin. Turvallista soundia, ontuvia metaforia ja keskikokoisia tunteita viljelevä Happoradio ei ota riskejä, vaan työstää musiikkia, jonka se taitaa parhaiten. Kauniin kääntöpiiri on rockia, joka ei ole rockia, mutta toisaalta, kun Aki Tykki nostaa fiiliksen Puhuit linnuista -biisin tasolle, Happoradiolle voi vain antautua. En vihaa, jopa rakastan.

Matti Helimo: Hiljaista makuuhuoneessa

HHH

Matti Helimo tarjoaa ehtaa reality-poppia. Samuli Putron oloista toteavaa havainnointia harrastava tamperelainen on ääneltään kirkas ja rakenteellisesti perinteinen, joskin useisiin biiseihin on ujutettu sovituksellisia kikkoja menneiltä vuosikymmeniltä. Hiljaista makuuhuoneessa on keski-ikäisen ihmisen hymni: sujuva, kypsä ja kulkeva, vaan vailla rosoa.

Candy Bomber: Volume 1

*

Candy Bomber -kokoonpanossa on mukana Berliinin musiikkikermaa. Nimet The Bad Seeds tai Einstürzende Neubauten eivät kuitenkaan aina takaa parasta kokemusta, Volume 1 kun haahuilee suurkaupungissa ja eksyy kauas taiteen ytimestä. Volume 1:n koostaminen venyi, vanui ja eksytti saksalaiset omaan näppäryyteensä: Candy Bomberin melli on karvas ja sekava.

Invisible Boy: Invisible Boy

*

Polica-yhtyeen basisti Chris Bierden on ollut Invisible Boy jo kymmenen vuotta. Korkealta ja hiljaa laulava maestro harjoittaa levyllään perinteistä poptoimintaa, jossa beatleaaninen maailmankuva syleilee nykyajan kaihosoundia. Invisible Boy on mukava, mutta myös nimensä mukainen albumi: kun musiikki taukoaa, ympärillä on tyhjää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut