South Park ja Metal Meeting peruttiin ensi kesältä – syynä kallis Rammstein ja Yo-talon rahaongelmat - Kulttuuri - Aamulehti

South Park ja Metal Meeting peruttiin ensi kesältä – syynä kallis Rammstein ja Yo-talon rahaongelmat

Rammsteinin laulaja Till Lindeman ja muut hevimetallin kovat nimet jättävät Tampereen ensi kesänä väliin.

9.1.2017 16:19

Kaksi suurta hevifestivaalia on peruttu Tampereen kesästä 2017. Sekä South Park että Tampere Metal Meeting pitävät taukoa ensi kesänä.

South Park peruttiin, kun tapahtumajärjestäjä N.C.D. Production hävisi Rammsteinista käydyn kisan. Rammsteinia pidettiin niin merkittävänä sisäänvetäjänä, että koko festivaali katsottiin parhaaksi perua.

Uusi festivaalialue oli tarkoitus sijoittaa Sorsapuiston kentälle, alueelle, missä ovat talvisin luistelukentät. Paikalle mahtuu 22 000 ihmistä.

Tampere Metal Meeting oli tarkoitus järjestää 16.-17.6.2017. Tapahtuman vastaava tuottaja Jukka Ikonen kertoo, että Metal Meeting päätettiin perua, kun tieto Yo-talon talousongelmista tuli viime viikolla. Tampereen käräjäoikeus hylkäsi Tampereen Yo-talo Oy:n saneeraushakemuksen viime viikolla.

Yhtiön toimitusjohtaja, Musiikkiteatteri Palatsia Yo-talolla pyörittävä Petri Lairikko on valittanut päätöksestä hovioikeuteen.

Yo-talo on ollut yksi tapahtuman pääjärjestäjistä.

Taloudellisiin vaikeuksiin ajautunut Tampereen Yo-talo Oy on Tampereen ylioppilastalon päävuokralainen. Yhtiö jätti saneeraushakemuksen Tampereen käräjäoikeuteen lokakuussa saadakseen lisäaikaa velkojensa maksuun.

Lairikon mukaan yhtiön talousvaikeudet johtuvat osittain viime kesänä Tampereen Ratinassa järjestetyistä kesäfestareista, jotka epäonnistuivat taloudellisesti. Näitä olivat Future Bass ja Freedom Festival.

Metal Meeting onnistui hyvin

Ratinanrannan Tampere Metal Meeting onnistui viime kesänä yleisötavoitteissaan. Se veti kahtena päivänä 5000 kävijää ja festivaaleilla kuultiin yli kymmentä bändiä. Pääesiintyjät tulevan kesän tapahtumaan oli jo ehditty varata, kun epävarma rahoitus muutti suunnitelmia.

Viikonloppufestivaali Tampere Metal Meeting veti Ratinanniemeen viime kesänä viitisen tuhatta kävijää.

Metal Meetingin budjetti on noin 100 000 euroa, mistä Yo-talon osuus olisi ollut merkittävä.

– Emme halunneet riskillä lähteä tuottamaan ensi kesää. Viime kesän tapahtumassa pääsimme jopa hiukan plussalle. Ihmiset tykkäsivät tosi paljon festivaalista ja nyt harmi peruuntumisesta on purkautunut Facebookissa, kertoo Ikonen.

Tampere Metal Meeting tähtää nyt kesään 2018.

– Alamme käydä neuvotteluja muiden mahdollisten rahoittajien kanssa, jos Yo-talolla ei ole rahkeita lähteä silloin mukaan, kertoo Ikonen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: