Tiukka äänestys, mutta Guggenheim-hanke etenee – Valtuusto voi vielä kaataa hankkeen - Kulttuuri - Aamulehti

Tiukka äänestys, mutta Guggenheim-hanke etenee – Valtuusto voi vielä kaataa hankkeen

Guggenheim-museoa on harkittu Helsingin Katajanokanrantaan.

21.11.2016 17:51

Guggenheim-museohanke etenee Helsingin kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi. Kaupunginhallitus päätti asiasta äänin 8–7.

Valtuusto päättää museon perustamisesta 30. marraskuuta. Se voi kaataa hankkeen, vaikka kaupunginhallitus äänestikin sen puolesta.

Guggenheim-museon puolesta äänestivät kokoomuksen Tatu Rauhamäki, Lasse Männistö, Laura Rissanen ja Arja Karhuvaara, vihreiden Hannu Oskala ja Sanna Vesikansa ja RKP:n Marcus Rantala sekä keskustan Laura Kolbe.

Esityksen hylkäämisen puolesta äänestivät Sdp:n Osku Pajamäki, Jorma Bergholm ja Mirka Vainikka, Vasemmistoliiton Silvia Modig ja Veronika Honkasalo, perussuomalaisten Mika Raatikainen ja vihreiden Otso Kivekäs. Äänestyksestä povattiin etukäteen tiukkaa.

Valtuuston käsittelyyn tulevan sopimuksen mukaan kaupunki osallistuisi museon rakentamiseen 80 miljoonalla eurolla. Loppuosan 130 miljoonan investoinnista maksaisi Guggenheim Helsingin Tukisäätiö. Museon pyörittämisestä vastaisi yksin tukisäätiö. Lisäksi valtio on luvannut Guggenheim Helsingille vuosittain 1,3 miljoonan euron tuen.

Museon rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan 2019. Aikataulussa on huomioitu tontin kaavamuutos ja mahdolliset valitukset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut