Netflix, HBO vai Viaplay? Listasimme edut ja hinnat - Kulttuuri - Aamulehti

Netflix, HBO vai Viaplay? Listasimme edut ja hinnat

31.5.2016 9:06

Harvalla on varaa tai edes halua hankkia kaikkia verkon maksullisia suoratoistopalveluja. Teknisiä erojakin niissä on, mutta keskitymme tässä jutussa vertailemaan palveluiden tarjontaa. Mikä sopisi parhaiten sinulle?

Vertailussa ovat kolme suosituinta kokonaan maksullista palvelua. Netflix on hyvä yleispalvelu, josta löytyy jokaiselle jotakin. HBO vetoaa laatusarjojen ystäviin. Viaplay taas on paras valinta, jos haluaa katsella lähinnä elokuvia ja urheilua. Etenkin lomakaudelle Viaplaylla on valttikortti: sarjoja ja elokuvia voi tallentaa katsottavaksi offlinena eli ilman verkkoyhteyttä. Kätevää esimerkiksi lentokoneessa tai mökillä.

Loputon laari: Netflix

Kenelle: Jokaiselle jotakin: lastenohjelmia ja -elokuvia, uusia ja vanhoja tv-sarjoja, stand upia, elokuvia, dokumentteja.

Ainutlaatuista: Upeat alkuperäissarjat House of Cards (4 kautta) ja Orange Is the New Black (3 kautta) kuuluvat jo populaarikulttuurin yleissivistykseen. Kymmenen vuoden aikana kuvattu Making a Murderer taas on viime aikojen kiistellyin dokumentti.

Suosittelemme myös: Breaking Bad (sarjan erikoinen idea koukuttaa kasvavalla tahdilla), Sons of Anarchy (äijäilyä miehille, silmänruokaa naisille, draamaa kaikille), Unbreakable Kimmy Schmidt (paranee vielä kakkoskaudella), Chef’s Table (ruokahifistelijöille).

Lisää hyviä: Narcos, Better Call Saul, The Fall, How to Get Away with Murder, Black Sails, Dexter, Broadchurch, The Fosters, Siniset silmät, Blackfish, Mad Men, Silta, Downton Abbey.

Tulossa: 17.6. Orange is the New Blackin 4. kausi, 1.7. Marcella-sarja mm. Sillan käsikirjoittajalta.

Hinnat: 7,99, 9,99 tai 11,99 e/kk.

Sarjamaratooneja; HBO Nordic

Kenelle: Sarjojen ystävälle HBO on laadun tae. Elokuvia palvelussa on sen sijaan vähän.

Ainutlaatuista: Katsottavissa on kaikki HBO:n sarjat Sinkkuelämästä Sopranosiin. Viime vuosien suurimmat tapaukset ovat Game of Thrones ja True Detective, mutta löytyy sieltä myös sarjahistorian klassikoita kuten Kylmä rinki (Oz) vuosilta 1997–2003.

Suosittelemme myös: The Affair (parasta ihmissuhdedraamaa vuosiin), Viikingit (Peter Franzén ja Jasper Pääkkönen mukaan 5. kaudella), The Shannara Chronicles (perheen teineille).

Lisää hyviä: Girls, Banshee, Last Week Tonight with John Oliver. The Walking Dead, Deadwood, Animals, Black Sails, Dexter, Looking, The Honourable Woman, The Jinx, The Wire, Vinyl, The Knick, 100 Code.

Hinnat: 9,95 e/kk.

Matkalle mukaan: Viaplay

Kenelle: Viaplay on elokuvien ja urheilun ystävien valinta.

Ainutlaatuista: Sarjoja ja elokuvia voi tallentaa, ja katsoa ilman verkkoyhteyttä vaikkapa lentokoneessa tai mökillä. Kiva lisä on myös IMDb-arvion näyttäminen elokuvan tiedoissa. Urheilutarjonta on omaa luokkaansa: NHL-ottelut, UEFA Champions Leaguen ottelut, vapaaottelua, golfia, Nascaria, nyrkkeilyä. Lapsille paljon elokuvia ja sarjoja.Suosittelemme myös: Elokuvien lisäksi Viaplaylla on erityisen hyvä tarjonta pohjoismaisia dekkarisarjoja. Erikoisuutena suomalaisen Mustat lesket -sarjan norjalais-tanskalais-ruotsalainen versio Black Widows.

Lisää hyviä: Elokuvia kuten inside Out, Fast & Furious 7, Fifty Shades of Grey, Ex Machina, Jurassic World. Sarjoista mm. Criminal Minds, Kosto, The Walking Dead, Mad Men.

Tulossa: 1.6. Stanley Cupin finaalit, 3.6. Pixels, 8.7. Apinoiden planeetan vallankumous.

Hinnat: Elokuvat ja sarjat 8,95 e/kk, urheilu 26,95 e/kk.

Juttua korjattu 30.5. kello 9.40: Breaking Bad ei ole Netflixin alkuperäissarja, vaikka jutussa niin sanottiin. Sarja on kyllä saavuttanut suuren suosionsa nimenomaan Netflixissä.

Juttua korjattu 31.5. kello 9.06 Viaplayn urheilu maksaa erikseen.

Yle Areena (83%) on Suomessa käytetyin verkon suoratoistopalvelu. Seuraavina tulevat Katsomo (59%) ja Ruutu (44%).

Tv-kanavien palveluiden jälkeen suosituimmat ovat kokonaan maksulliset Netflix (30%), Viaplay (9%) ja HBO Nordic (5%).

Käyttäjäluvut ovat peräisin Mediapalveluyritys Arkenan tuoreimmasta Pohjoismaisesta kyselytutkimuksesta vuodelta 2015.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut