Miksi Tampereen Keskustorilla kuuluu jo ratikan ääni? Haamuratikka vie Hakametsän halliin - Kulttuuri - Aamulehti

Miksi Tampereen Keskustorilla kuuluu jo ratikan ääni? Haamuratikka vie Hakametsän halliin

Ratikan äänet kaikuvat jo Keskutorilla, vaikka mitään ei näy. Havainnekuvassa ratikka on Tampereen Itsenäisyydenkadulla.­

13.4.2016 10:24

Moni pysähtyi Keskustorilla kaikuviin ääniin tiistai-iltana. Ilmassa kaikuivat selvästi ratikan äänet, vaikka Hämeenkadulla kulki tavalliseen tapaan busseja ja autoliikennettä.

Haamuratikka on säveltäjä Minna Leinosen ja äänisuunnittelija Jussi Suonikon julkista liikennettä puolustava ääni-installaatio Tram Trip. Se vie kuulijan kuvitteellisella ratikalla Tampereen tärkeisiin paikkoihin.

Mansen ratikan äänimaisemat ovat Pikku Kakkosen leikkipuisto, Tampere Filharmonian konsertti, Kalevan uimahalli, vastasyntyneiden osasto Taysissa, peli Hakametsän hallissa ja Hervannan teekkareiden bileet.

Leinonen on Tampereelle paluumuuttanut säveltäjä. Hän on kiinnostunut arjen äänistä, monitaiteellisuudesta ja dokumentaarisuudesta. Leinonen tekee tohtorintutkintoa Sibelius-Akatemiassa.

Suonikko on helsinkiläislähtöinen muusikko ja musiikkiteknologi. Tram Trip kaikuu Keskustorilla ja Tampere-talon Café Soolossa Tampere Biennale -festivaalin ajan.

Tampere Biennale 13.–17.4.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?