Kuvajournalismi 2018: Vuoden lehtikuvan on ottanut Joonas Brandt, Vuoden kuvajournalisti on Touko Hujanen - Kulttuuri - Aamulehti

Vuoden paras lehtikuva muistuttaa, että maailma ei ole pelkkää katastrofia vaan myös hyviä asioita tapahtuu

Joonas Brandt on ottanut Vuoden lehtikuvan 2018 Malmin seurakunnan riparilla Lohjalla. Meditaatiohetken aikana monet nukkuvat.

18.3.2019 17:30

Vuoden 2018 parhaat lehtikuvat palkittiin maanantaina. Vuoden lehtikuvaksi valittiin Joonas Brandtin kuva Malmin seurakunnan riparilta. Tuomariston perustelujen mukaan kuva muistuttaa, miten paljon maailmassa on myönteisiä ja uutisoinnin arvoisia asioita.

–Median tehtävänä on toimia ajan peilinä ja näyttää ajastamme myös hyvät asiat, sanoo tuomaristo eli Dagens Nyheterin kuvajournalisti Paul Hansen, dokumentaristi ja valokuvaaja Hannamari Shakya ja valokuvaaja Katja Lösönen.

Vuoden 2018 kuvajournalistiksi valittiin Touko Hujanen, jolla on tuomarien mukaan vahva ja kansainvälinen oma kädenjälki. Hän voitti myös henkilökuva- ja kuvareportaasisarjat. Lisäksi hänet palkittiin kunniamaininnoilla Urheilukuva- ja Kuvaessee-sarjoissa.

Touko Hujanen otti vuoden henkilökuvan Maria Dorffista ja Lasse Nordlundista, jotaka ovat perustamassa Suomen ensimmäistä ja maailmassakin ainutlaatuista omavaraopistoa.

Uutiskuva-sarjan voitti Antti Yrjönen ja kunniamaininnat saivat Heikki Saukkomaa ja Timo Villanen.

Antti Yrjösen kuva kansanedustaja Teuvo Hakkaraisesta voitti uutiskuvasarjan. Hakkarainen makoilee niin kutsutun sauna-asuntonsa sängyllä Helsingissä syyskuussa.

Kuvaessee-sarjan voitti Mikko Suutarinen ja urheilukuva-sarjan Rio Gandara. Urheilu-sarjan kunniamaininnan sai Hujasen lisäksi Esko Jämsä.

Vuoden urheilukuvan otti Rio Gandara. Tuomarit katsovat italialaisen Raffaele Buzzin suoritusta yhdistetyn mäkikilpailussa Pyeongchangin 2018 talviolympialaisissa.

Uusi kuvajournalisti -sarjan voitti Joonas Vohlakari, ja parhaimman videon tekijänä palkittiin Janne Järvinen. Yleisö äänesti suosikikseen Meeri Koutaniemen.

Yleisö äänesti viiden finalistin joukosta suosikikseen Meeri Koutaniemen.

Palkitut kuvat nähdään syksyllä Tampereella Valokuvakeskus Nykyajassa 31.8.–29.9.

Kuvajournalismi 2018 -voittajat

Kuvajournalisti: Touko Hujanen.

Vuoden lehtikuva: Joonas Brandt.

Reportaasi: Touko Hujanen.

Kuvaessee: Mikko Suutarinen.

Uutiskuva: Antti Yrjönen.

Henkilökuva: Touko Hujanen.

Urheilukuva: Rio Gandara.

Uusi kuvajournalisti: Joonas Vohlakari.

Video: Janne Järvinen.

Yleisön suosikki: Meeri Koutaniemi.

Kunniamaininnat

Reportaasi: Akseli Valmunen, Meeri Koutaniemi.

Kuvaessee: Touko Hujanen.

Uutiskuva: Heikki Saukkomaa, Timo Villanen.

Henkilökuva: Miikka Pirinen, Uwa Iduozee.

Urheilukuva: Touko Hujanen, Esko Jämsä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: