Trelmu ja Maanalainen ovat Vuoden kulttuuriteko - Kulttuuri - Aamulehti

Tee-se-itse kulttuuriosuuskunta Trelmu sai Tampereen vuoden kulttuuriteko -palkinnon

Vasemmalla Trelmun puheenjohtaja Nipa Nyman ja oikealla ravintoloitsija Jesse Forsström. He perustivat Kulttuurikeskus Maanalaisen entisen O'Harasin tiloihin kaksi vuotta sitten.

13.3.2019 15:24

Tampereen kaupunki palkitsi keskiviikkona kulttuuriosuuskunta Trelmun vuoden 2018 kulttuuritekona.

Trelmu tunnetaan erityisesti keikkojen ja vaihtoehtokulttuurin tapahtumien järjestämisestä Maanalainen-kulttuuritilassa Hämeenpuistossa.

Toiminta painottuu joukkorahoituksen avulla perustettuun Maanalaiseen, jonka tiloissa järjestetään vuosittain noin 300 keikkaa, joista suurin osa pääsymaksuttomia. Yleisöä tapahtumissa on ollut viimeisen vuoden aikana yli 10 000.

Osuuskunta on toiminut kaksi vuotta. Maanalaisessa järjestetään monipuolista vaihtoehtokulttuuritoimintaa, johon kuuluvat esimerkiksi rock-keikat, taidenäyttelyt ja stand up -illat. Tilassa on järjestetty myös queer-teemaisia iltoja.

Perustelujen mukaan Trelmu on toiminnallaan turvannut moniäänisen, matalan kynnyksen keikkatoiminnan Tampereella.

Palkinnon perusteena on erityinen ponnistus tamperelaisen kulttuurikentän kehittämisessä. Palkittavista päätettiin kuntalaisten ehdotusten perusteella sivistys- ja kulttuurilautakunnan kokouksessa helmikuussa.

Tampereen kaupunki myönsi kulttuuritekopalkinnon kunniamaininnan Tampereen Tarinatehtaalle, joka toimii Finlaysonilla. Tarinatehdas tuo yhteen kirjailijoita, lukijoita, sanataiteilijoita ja alan yhdistyksiä.

Tarinatehtaan takana ovat Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma ja Taiteen edistämiskeskus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos