Pirkkalaiskirjailijat saattaa muuttaa historiallisen nimensä Tampereen kirjailijoiksi - Kulttuuri - Aamulehti

Muuttuuko 75-vuotias Pirkkalaiskirjailijat Tampereen kirjailijoiksi? Varapuheenjohtaja: "Hallitus on yksimielisesti muutoksen kannalla"

Pirkkalaiskirjailijoita: Asko Jaakonaho (vas.), Riina Paasonen, puheenjohtaja Tuija Välipakka, Raimo Puustinen, JP Koskinen, Saara Henriksson ja Markku Soikkeli. Takana Pekka Kytömäki, Anni Kytömäki, Anneli Kanto ja Tiina Poutanen.

24.1.2019 13:10

Pirkkalaiskirjailijat-yhdistyksen jäsenistä osa haluaa muuttaa yhdistyksen nimen Tampereen kirjailijat ry:ksi.

Pirkkalaiskirjailijat on Suomen ensimmäinen maakunnallinen kirjailijayhdistys. Yhdistyksen varapuheenjohtaja Markku Soikkeli kertoo, että jäseniä siinä on tällä hetkellä noin 180.

Yhdistys on perustettu 21.11.1943 ja juhli viime vuonna 75-vuotista taivaltaan. Tavoitteena on toimia yhdyssiteenä kirjailijoiden välillä sekä esimerkiksi edistää lukemista.

Lue lisää:75 vuotta täyttävä kirjailijayhdistys luotsasi myös Väinö Linnaa – nyt kirjailijayhdistyksessä pohditaan, miten Tampereella tuetaan lukemista ja kirjallisuutta

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Markku Soikkeli, mitä perusteita nimenmuutokselle on esitetty?

–Kun yhdistys perustettiin vuonna 1943, sen nimi oli Tampereen Kirjailijakerho. Vuosi myöhemmin tullut nimi Pirkkalaiskirjailijat-nimi liittyi 40-luvun heimoaatteeseen eikä Pirkanmaahan. Nyt nimeä joutuu selittelemään ulospäin, esimerkiksi että olemme Tampereen alueen kirjailijoiden yhdistys ja että Pirkkala on aivan oma paikkakuntansa. Koko yhdistyksen hallitus on nimenmuutoksen takana.

Nimenmuutos ei tietenkään muuta ympäryskunnissa asuvien kirjailijoiden jäsenyyttä. Meillä on jäseniä Hämeenlinnassa asti.

Entä mitä perusteita nimen säilyttämiselle on esitetty?

–Asiasta puhuttiin vuosikokouksessa syksyllä. Tietysti nimeen liittyy pitkä historia, ja osa miettii, voiko sitä muuttaa. Toisaalta nimenmuutoshan ei sulje historiaa pois. Kovin vahvoja argumentteja nimen säilyttämiseksi ei ole.

Tämä ei ilmeisesti ole ensimmäinen kerta, kun nimenmuutoksesta keskustellaan?

–Ei, kyllä siitä on aiemminkin keskusteltu. Tämä on ensimmäinen kerta, kun muutosta ehdotetaan virallisesti.

Koska asiasta päätetään?

–Ylimääräisessä vuosikokouksessa 6. helmikuuta. On epätodennäköistä, että asiasta joudutaan edes äänestämään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos