Tea Ista on leski, joka vapautuu seksuaalisesti - Kulttuuri - Aamulehti

Tea Ista on leski, joka vapautuu seksuaalisesti

Tea Ista on pääosassa elokuvassa Haluan rakastaa, Peter, joka kertoo leskiraouvan seksuaalisesta vapautumisesta.

8.1.2019 7:00

Haluan rakastaa, Peter

★★★ Hyvä, että äskettäin kuollutta Matti Kassilaa muistetaan muillakin elokuvilla kuin tutuimmilla – Komisario Palmuilla, Elokuulla ja Sinisellä viikolla. Aila Meriluodon romaanista syntyi mietteliäs kuvaus naisen seksuaalisesta vapautumisesta ja rakkaudesta yleensä. Leskirouvaa ja balttilääkäriä tulkitsivat Tea Ista ja Paul Osipow. Loppusoiton jälkeen esitetään Kassilan novellimainen kaupunkitunnelmointi Pariisilaissolmio. (Suomi 1972)

Yle Teema & Fem tiistai 8.1.2019 klo 21.45

Kauhea kankkunen 2

★★ Todd Phillipsin komedia pettää tammikuun tipattomat nenänvalkaisijat. Polttariporukka kyllä heräilee raskaat jyskytykset ohimoissaan, mutta jälleen niistä päästään eroon niin nopeasti, ettei elokuvasta ole raittiutta edistämään. Peruskohellusta toki riittää, kun Bradley Cooper, Zach Galifiniakis ja muut selvittelevät, mitä yöllä oikein tuli puuhattua. Jostain Bankokista pitäisi löytää kaveri, josta on jäljellä vain sormi. (USA 2010)

Nelonen tiistai 8.1. klo 21.00

Morning Glory

★★ Rachel McAdams, Diane Keaton, Harrison Ford, Patrick Wilson ja Notting Hill -ohjaaja Roger Michell: tällä joukolla olisi ehdottomasti pitänyt syntyä kirkkaammin kipinöivää komediaa. Hailakasti romanttinen juttu aamu-tv:n tuottajan näytön paikasta heräilee sentään silloin tällöin, kun joku tähdistä saa leikitellä katsojien odotuksilla ja pikku yllätyksillä. Varsinkin konkarit Keaton ja Ford ottavat iloa irti jurnutuksistaan. (USA 2010)

Liv tiistai 8.1. klo 21.30

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: