Seitsemän samuraita vie mennessään niin, että eksotiikkaa ja japanilainen tyyli näytellä unohtuvat - Kulttuuri - Aamulehti

Seitsemän samuraita vie mennessään niin, että eksotiikkaa ja japanilainen tyyli näytellä unohtuvat

Seitsemän samuraita on maailmankuulu elokuva. Yksi samuraista on Toshiro Mifune.

25.10.2018 7:00

Seitsemän samuraita

★★★★★ Akira Kurosawan ohjaustöiden sarja loikkaa suoraan elokuvaan, josta hänet parhaiten tunnetaan – ja jota eniten jäljitellään. Japanilaismestari puolestaan kierrätti rakastamansa lännenelokuvan asetelmia tarinassa, jossa köyhä kansa palkkaa muutaman samurain suojelemaan kyläänsä. Värikkäät hahmot ja tunteikas seikkailu vievät yhä mukanaan niin, että eksotiikka ja japanilainen tyyli (yli)näytellä unohtuvat. (Japani 1954)

Yle Teema & Fem torstai 25.10. klo 21.10

Hit & Run – Kaasu pohjassa

★★★ Perinteikäs asetelma on sekin, kun sankaripariskunta ajaa maantiellä tuhatta ja sataa, virkavalta ja rikollinen menneisyys kannoillaan. Dax Shepard tiesi mitä on tekemässä, kun ohjasi siltä pohjalta toimintakomedian, hyppäsi etupenkille ja pyysi viereiselle vaimonsa Kristen Bellin. Konnan ja koukun tapaiset 1970-luvun pölyiset kaahausleffat saivat tyylitietoisen perillisen, jonka Bradley Cooperin karmea kuontalo kruunaa. (USA 2012)

Hero torstai 25.10. klo 21.00

Tappajan näköinen mies

★★★ Matti Röngän rikoskirjojen inkeriläinen paluumuuttaja Viktor Kärppä on välitilojen mies: antisankari idän ja lännen, rikoksen ja rehdin elämän rajoilta. Samuli Edelmannista tämä sai niin hyvän tulkin, että tämmöinen tasapaksumpikin filmitulkinta menettelee. Siinä Kärppä joutuu keskelle Venäjän uuteen presidenttiin tähtäävää murhahanketta. Maria Ylipää, Martti Suosalo ja Krista Kosonen jatkavat pätevää joukkoa. (Suomi 2015)

Ava torstai 25.10. klo 21.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos